REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Bramborové lupínky a čerstvá zelenina s variací dipů (dětský recept)
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
8 porcí
4 x malá porce (100 g) | |
porce (3 g) | |
2 x 1 g | |
3 x kus (100 g) | |
3 x velká porce (50 g) | |
3 x 100 g | |
kus (180 g) | |
lžíce (10 ml) | |
špetka (2 g) | |
porce (2 g) | |
250 x 1 g | |
2 x 100 g | |
porce (3 g) | |
špetka (2 g) | |
porce (2 g) | |
porce (20 g) | |
2 x 100 g | |
porce (50 g) | |
špetka (2 g) | |
porce (2 g) | |
3 x kus (100 g) | |
3 x lžíce (20 g) | |
porce (10 g) | |
3 x 1 g | |
špetka (2 g) | |
porce (2 g) |
Postup přípravy receptu
1
Brambory nakrájejte na tenké plátky, propláchněte je vodou a osušte. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, kmínem, solí, pepřem a sušeným česnekem. Rozprostřete na plech na pečicí papír a pečte v troubě dozlatova cca 30 minut. Poté dejte na papírovou utěrku pro odsátí přebytečného oleje.
2
Zeleninu pokrájejte na špalíčky nebo proužky.
3
Na řepový dip rozmixujte společně všechny ingredience.
4
Na koprový dip smíchejte posekaný kopr a pokrájenou šalotku se smetanou a ochuťte solí a pepřem.
5
Na rajčatový dip rozmixujte všechny ingredience dohladka.
Chcete se zavděčit dětem? Připravte jim domácí brambůrky! A když jim k tomu přihodíte i „homemade“ dipy a nenápadně jídlo proložíte nakrájenou zeleninou, budou všichni naprosto spokojeni. U tohoto pokrmu popusťte uzdu své fantazii a pohrajte si se servírováním. Ať jí o něco dřív oči než ústa. Vytvarujte z brambůrek, okurky, papriky, rajčat, mrkve, řapíkatého celeru i dipů malá umělecká díla, kterým neodolá ani ten největší škarohlíd.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 1 563 kcal |
Bílkoviny | 40 g |
Sacharidy | 196 g |
Cukry | 96 g |
Tuky | 63 g |
Nasycené mastné kyseliny | 32 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 8 g |
Polynenasycené | 2 g |
Cholesterol | 15 mg |
Vláknina | 43 g |
Sůl | 8 g |
Voda | 892 g |
Vápník | 810 mg |
PHE | 1 904 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
placičky z mozzarelly
Celerovo mrkvová pomazánka s domácí lučinou a vajíčkem
Chia puding - základní návod
Šunkové rolky
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů