menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
paprika žlutá

paprika žlutá

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - paprika žlutá
Energetická hodnota 120 kJ
= 29 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 1 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 120 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 1 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
5 g
Cukry
4 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
50 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Cholin Cholin
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Jód Jód
Železo Železo
Měď Měď
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Zuby Působí kladně na zuby
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Imunita Posiluje imunitu
Trávení Podporuje trávení
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce

Žlutá paprika obsahuje vodu, vlákninu a vitamíny E, A, C i K. Najdete v ní také dva antioxidanty lutein a zeaxanthim.

Chcete-li udělat radost vaším očím, pak zařaďte do svého jídelníčku žlutou papriku. Nejenže vás potěší svou barvou, ale hlavně svým obsahem vitamínu E, který je důležitý pro správnou funkci našeho oka. Dále se ve žluté paprice přirozeně vyskytují i dva antioxidanty lutein a zeaxanthin, které pomáhají předcházet tvorbě šedého zákalu.

Vybírejte pevné a šťavnaté paprikové lusky, bez plísní a skvrn. Žlutá paprika zpestří svou barvou a chutí každý zeleninový salát. Výborná je také pečená nebo grilovaná. Můžete ji také použít do svých masových či zeleninových špízů. Vyzkoušejte si třeba připravit v troubě pečené papriky plněné směsí kuskusu, fazolí, černých oliv, česneku a bylinek. Zajímavým receptem je také kuskus se šmakounem.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ)
59 add_circle Zapsat
84 add_circle Zapsat
93 add_circle Zapsat
147 add_circle Zapsat
148 add_circle Zapsat
319 add_circle Zapsat
45 add_circle Zapsat
104 add_circle Zapsat
89 add_circle Zapsat
111 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách