Olej obsažený v olivách je bohatým zdrojem antioxidantů, vitamínů A, D, E a K a nenasycených mastných kyselin. Olivový olej je vyráběn lisováním.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
olej olivový
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 896 kcal
= 3 750 kJ
Bílkoviny 0,03 g
Sacharidy 0,15 g
Tuky 99,4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 896 kcal
Bílkoviny 0,03 g
Sacharidy 0,15 g
Tuky 99,4 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav | syrové |
Bílkoviny | 0,03 g |
Sacharidy | 0,15 g |
Cukry | - |
Tuky | 99,4 g |
Nasycené mastné kyseliny | 14,9 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 73,06 g |
Polynenasycené | 8,58 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | 0,42 g |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 1,5 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Obsahuje minerální látky
Pozitivní vliv na zdraví
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Trávení Podporuje trávení
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Olivový olej pomáhá snižovat riziko vzniku kardiovaskulárních chorob i hladinu tzv. špatného cholesterolu, podporuje trávení, zpomaluje stárnutí, zlepšuje využití vápníku v těle. Je také skvělým prostředkem pro zlepšení kvality našich vlasů či pokožky.
Pro teplou kuchyni použijte takový olivový olej, který je pro tepelnou úpravu přímo určený. Zpravidla se jedná o větší balení, které má tuto informaci uvedenu na obalu. Do salátů se naopak nejvíce hodí olej lisovaný za studena, nejvyšší kvalitu mají oleje lisované za studena z oliv bez pecek – denocciolato.
Nejhledanější v kategorii Tuky
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
819 | | |
807 | | |
809 | | |
809 | | |
809 | | |
900 | | |
884 | | |
819 | | |
828 | | |
884 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů