Kopr patří mezi aromatické byliny, které se používají k ochucení pokrmů. Bylina se vyznačuje dlouhým stonkem se zvláštními listy a žlutými květy, které připomínají deštník. Kopr má zvláštní vůni a chuť, někteří lidé ho milují a jiní naopak nesnáší. Tato bylina se také může zamrazit i usušit.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá keyboard_arrow_right
kopr
kopr
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 143 kJ
= 34 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 143 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav | syrové |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 3 g |
Cukry | - |
Tuky | 0,3 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 4 g |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 130 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Kopr je velmi prospěšný pro naše zdraví díky vysokému obsahu vitamínu C a A. Dále je jeho součástí betakaroten, vápník, hořčík a kobalt. Výborné je, že kopr neobsahuje téměř žádné kalorie a stačí ho přidat jen malé množství k ochucení pokrmu. Tato zelená aromatická bylina je užitečné pro zdraví a krásu kůže, ostrý zrak a zdraví naší krve.
Kopr se často používá k ochucení salátů, zálivek, dipů, dresinků, polévek, omáček, masa a ryb (marinovaný losos). Připravuje se z něj také speciální koprová omáčka, která se tradičně podává buď s vařeným vejcem nebo hovězím masem, nejběžnější příloha k ní jsou vařené brambory nebo houskový knedlík.
Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
250 | | |
59 | | |
147 | | |
90 | | |
371 | | |
148 | | |
115 | | |
118 | | |
208 | | |
151 | | |
334 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách