Řapíkatý celer je nízkokalorická zelenina, která se vyznačuje specifickým vzhledem a vůní. Je bohatá na vlákninu, obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín A, E a K. Nabízí i řadu minerálních látek, například chrom, draslík, železo, zinek, jód, sodík, vápník a hořčík.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá keyboard_arrow_right
řapíkatý celer
řapíkatý celer
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 21 kcal
= 89 kJ
Bílkoviny 0,7 g
Sacharidy 3,4 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 1,6 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 21 kcal
Bílkoviny 0,7 g
Sacharidy 3,4 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 1,6 g
Nutriční hodnoty
Stav | syrové |
Bílkoviny | 0,7 g |
Sacharidy | 3,4 g |
Cukry | 1,8 g |
Tuky | 0,2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | 0 mg |
Vláknina | 1,6 g |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | 40 mg |
GI | |
PHE | 35 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Díky vysokému obsahu vlákniny a nízkému obsahu kalorií, je tato zelenina doporučována do redukční diety. Vláknina blahodárně působí na činnost našich střev, pomáhá s jejich očistou i se snadným vyprazdňováním. Všechny obsažené vitamíny a minerální látky pak velmi prospívají našemu organismu.
Nejzdravější je jíst zeleninu syrovou, poněvadž má nejvíce živin. Další možností je šetrné vaření v páře nebo krátké a rychlé orestování na malém množství tuku. Výbornou volbou jsou tedy čerstvé zeleninové saláty nebo pomazánky. Řapíkatý celer je ale možné s úspěchem přidat i do dýňového rizota nebo do květákového kari.
Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
90 | | |
7 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů