menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
mrkev

mrkev

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - mrkev
Energetická hodnota 148 kJ
= 35 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,22 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 148 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,22 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
7 g
Cukry
6 g
Tuky
0,22 g
Nasycené mastné kyseliny
0,04 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,12 g
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
88 g
Vápník
45 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
50 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Jód Jód
Fosfor Fosfor
Chrom Chrom
Kobalt Kobalt
Železo Železo
Pektin Pektin
Draslík Draslík
Molybden Molybden
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Fluor Fluor
Měď Měď
Pozitivní vliv na zdraví
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Imunita Posiluje imunitu
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Jiné

Mrkev je důležitá především pro svůj obsah betakarotenů a vitamínů A, B, C, D. Čerstvá mrkev nabízí také spoustu zdravé vlákniny.

Některé látky obsažené v mrkvi na sebe váží těžké kovy a pomáhají je tak lépe odvádět z těla. Mrkev pomáhá při problémech s šeroslepostí, močovými kameny nebo revmatickými záněty kloubů. V lidovém léčitelství se mrkev používala jako močopudný a projímavý prostředek.

Mrkev je zdravější vařená, než syrová, tělo tak lépe vstřebá betakaroten. Pokud chcete tělu zajistit dostatek vitamínu A, snězte denně alespoň 50 g čerstvé syrové mrkve. Aby se látky obsažené v této zelenině správně využily, je nutné ji konzumovat s troškou tuku. Například můžete do mrkvového salátu přidat několik kapek olivového oleje nebo pár ořechů, tučný sýr nebo si namazat chléb máslem. Pokud rádi zkoušíte zajímavé kombinace, máme pro vás recept na exotický Mrkvový salát s paprikou a chilli.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ)
170 add_circle Zapsat
174 add_circle Zapsat
155 add_circle Zapsat
180 add_circle Zapsat
96 add_circle Zapsat
59 add_circle Zapsat
84 add_circle Zapsat
93 add_circle Zapsat
147 add_circle Zapsat
90 add_circle Zapsat
99 add_circle Zapsat
80 add_circle Zapsat
80 add_circle Zapsat
156 add_circle Zapsat
89 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách