Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bramborové lupínky a čerstvá zelenina s variací dipů (dětský recept)

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

8 porcí
4 x malá porce (100 g)
porce (3 g)
2 x 1 g
3 x kus (100 g)
3 x velká porce (50 g)
3 x 100 g
kus (180 g)
lžíce (10 ml)
špetka (2 g)
porce (2 g)
250 x 1 g
2 x 100 g
porce (3 g)
špetka (2 g)
porce (2 g)
porce (20 g)
2 x 100 g
porce (50 g)
špetka (2 g)
porce (2 g)
3 x kus (100 g)
3 x lžíce (20 g)
porce (10 g)
3 x 1 g
špetka (2 g)
porce (2 g)

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájejte na tenké plátky, propláchněte je vodou a osušte. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, kmínem, solí, pepřem a sušeným česnekem. Rozprostřete na plech na pečicí papír a pečte v troubě dozlatova cca 30 minut. Poté dejte na papírovou utěrku pro odsátí přebytečného oleje.
2
Zeleninu pokrájejte na špalíčky nebo proužky.
3
Na řepový dip rozmixujte společně všechny ingredience.
4
Na koprový dip smíchejte posekaný kopr a pokrájenou šalotku se smetanou a ochuťte solí a pepřem.
5
Na rajčatový dip rozmixujte všechny ingredience dohladka.
Chcete se zavděčit dětem? Připravte jim domácí brambůrky! A když jim k tomu přihodíte i „homemade“ dipy a nenápadně jídlo proložíte nakrájenou zeleninou, budou všichni naprosto spokojeni. U tohoto pokrmu popusťte uzdu své fantazii a pohrajte si se servírováním. Ať jí o něco dřív oči než ústa. Vytvarujte z brambůrek, okurky, papriky, rajčat, mrkve, řapíkatého celeru i dipů malá umělecká díla, kterým neodolá ani ten největší škarohlíd.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 563 kcal
Bílkoviny
40 g
Sacharidy
196 g
Cukry
96 g
Tuky
63 g
Nasycené mastné kyseliny
32 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
8 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
15 mg
Vláknina
43 g
Sůl
8 g
Voda
892 g
Vápník
810 mg
PHE
1 904 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů