REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
4 x 200 g | |
50 x 1 g | |
100 g | |
porce (10 g) | |
porce (50 g) | |
lžička (5 g) | |
lžíce (10 ml) | |
5 x malá porce (100 g) | |
2 x 100 ml | |
150 x 1 g | |
lžička (5 g) | |
kus (50 g) | |
kus (100 g) | |
200 x 1 g | |
100 g | |
porce (50 g) | |
lžíce (10 ml) | |
lžička (5 g) | |
velká porce (3 g) |
Postup přípravy receptu
1
Filety candáta omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte. Připravte si filety do pekáčku na pečicí papír.
2
Smíchejte rozpuštěné máslo s posekanými bylinami, citronovou šťávou a strouhankou.
3
Směs naneste na filety, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
4
Na pyré dejte vařit osolené brambory, dokud nezměknou, poté k nim přidejte máslo a polovinu smetany. Rozšlehejte a přidejte zbylou smetanu.
5
Do mísy si natrhejte omytý hlávkový salát, přidejte nakrájenou papriku, cibuli a cherry rajčata.
6
Zeleninu zalijte dresinkem z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje a zasypte čerstvou mátou.
Kdo jednou ochutnal rybu s bylinkovou nebo třeba chlebovou krustou, nechce už ji jinak připravenou. Je to naprostá delikatesa! Křupavá konzistence posypu je dokonalým parťákem k jemnému rybímu masu. A proč zvolit zrovna candáta? Jedná se o ušlechtilého „dravce“ s bílým pevným masem, které je velmi chutné a nemá ani moc kostí. Jako přílohu si můžete dopřát naše bramborové pyré a nakyslý, mátou provoněný zeleninový salát.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 983 kcal |
Bílkoviny | 182 g |
Sacharidy | 204 g |
Cukry | 24 g |
Tuky | 260 g |
Nasycené mastné kyseliny | 140 g |
Trans mastné kyseliny | 5 g |
Mononenasycené | 68 g |
Polynenasycené | 9 g |
Cholesterol | 760 mg |
Vláknina | 22 g |
Sůl | 17 g |
Voda | 324 g |
Vápník | 399 mg |
PHE | 9 032 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
salát s čočkou, hořčičnou zálivkou a sumečkem
Grilovaný losos s brokolicovou rýží
Pečený pstruh s čočkovým ragú
Losos s rýží a dipem z červené čočky
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů