menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
paprika červená

paprika červená

Množství x {{unitOption.title}} kus
paprika červená
Energetická hodnota 147 kJ
= 35 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 147 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
6 g
Cukry
4 g
Tuky
0,3 g
Nasycené mastné kyseliny
0,06 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
50 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Cholin Cholin
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Sodík Sodík
Selen Selen
Draslík Draslík
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Jód Jód
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích

Červená paprika je výborným zdrojem vitamínu C, A, B a E. Důležitý je i obsah minerálních látek, najdeme v ní draslík, hořčík, vápník, železo, zinek a jód.

Díky obsahu karotenu zpomaluje proces stárnutí a podporuje zrakovou ostrost a pomáhá chránit kůži. Papriky posilují naši obranyschopnost a díky vysokému obsahu vlákniny podporují trávení. Červená paprika se také vyznačuje obsahem karotenoidů, zvaných lykopen, jenž napomáhá předcházet rakovině prostaty, děložního čípku, slinivky břišní a močového měchýře.

Obecně platí, že barevná zelenina má vyšší obsah nutričních látek. Z tohoto úhlu pohledu se jeví červená paprika jako nejhodnotnější. Pálivá paprika posiluje imunitu organismu a podporuje trávení. Červená paprika skvěle dochutí zeleninový salát i masový špíz. Při nákupu vybírejte kusy, které jsou pevné a čerstvé.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
121 0,02 0,05 0 0,02 add_circle Zapsat
59 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
90 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,04 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
68 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
182 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
89 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
320 0,02 0,16 0 0,01 add_circle Zapsat
88 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
77 0,01 0,01 0 0,03 add_circle Zapsat
160 0,01 0,09 0 0 add_circle Zapsat
80 0,01 0,05 0 add_circle Zapsat
295 0,02 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
370 0,02 0,2 0 0,01 add_circle Zapsat
115 0,02 0,05 0 0,01 add_circle Zapsat
141 0,01 0,07 0 0,02 add_circle Zapsat
130 0,01 0,05 0 0,03 add_circle Zapsat
42 0,01 0,01 0 add_circle Zapsat
170 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách