REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Tvarohový koláč s mákem a sněhovou čepicí
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
2 x malý kus (50 g) | |
3 x 1 g | |
200 ml | |
30 x 1 g | |
60 x 1 g | |
1 g | |
5 x 1 g | |
10 x 1 g | |
20 ml | |
3 x lžička (10 g) | |
40 x 1 g | |
balení (250 g) | |
balení (250 g) | |
25 g | |
30 x 1 ml | |
lžička (3 ml) | |
kus (33 g) | |
4 x lžíce (8 g) | |
30 g | |
2 x lžíce (10 g) |
Postup přípravy receptu
1
KORPUS: 2 vejce 1/3 čl citronové kůry 200 ml mandlového mléka 3 pl pohankové mouky 6 pl špaldové mouky celozrnné Špetka soli růžové himálajské 1 čl jedlé sody, 1 pl erythritolu nebo kokosového cukru, 2 pl řepkového oleje. Vše smícháme a vlijeme do koláčové formy silikonové o průměru 27 cm. Pečeme na 160 stupňů 20 minut. Hlídáme špejlí ... nesmí se lepit na špejli.
2
PO UPEČENÍ A VYCHLADNUTÍ KORPUSU: 3 pl mletého máku 4 pl domácích švestkových povidel se sníženým obsahem cukru. Rovnoměrně rozetřeme na korpus.
3
Na povidla s mákem navrstvíme polovinu tvarohu a rozetřeme. Do druhé poloviny tvarohu vmícháme 4 pl carobu a navrstvíme na první vrstvu tvarohu. Dáme do chladničky a připravíme si sníh z bílků citronové šťávy a erythritolu.
4
Příprava sněhu ve vodní lázni: na sporák dáme hrnec s trochou Vody a zahřejeme .. nesmí se vařit chceme tak teplotu kolem 60 stupňů, aby se nám bílek neuvařil. Do hrnce dáme misku s jedním bílkem a šleháme, když začne tuhnout tak přisypeme 3 pl erythritolu, můžete i jiný cukr. A 2 pl citronové šťávy a šleháme asi 5 minut.
5
Poté vrstvíme na koláč a zdobíme lístky máty a meduňky, posypeme mákem. Vychladí mě a podáváme.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 1 554 kcal |
Bílkoviny | 105 g |
Sacharidy | 155 g |
Cukry | 50 g |
Tuky | 59 g |
Nasycené mastné kyseliny | 14 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 19 g |
Polynenasycené | 15 g |
Cholesterol | 431 mg |
Vláknina | 12 g |
Sůl | 5 g |
Voda | 111 g |
Vápník | 721 mg |
PHE | 5 287 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Tvarožník s rebarborou
Strouhaná buchta s ovocem
Letní svěží buchta s lesním ovocem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů