menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
švestková povidla

švestková povidla

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - švestková povidla
Energetická hodnota 1 044 kJ
= 249 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 59 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 044 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 59 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
59 g
Cukry
49 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
38 g
Vápník
0,03 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
70 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Kobalt Kobalt
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Fluor Fluor
Vápník Vápník
Měď Měď
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Děti Vhodné zejména pro děti
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Trávení Podporuje trávení

Kvalitní švestková povidla obsahují pouze švestky. Na trhu se vyskytují výrobky, ve kterých jsou použity kromě švestek i další složky, jako jsou cukr, glukózo-fruktózový sirup, E330 - kyselina citronová, E440 - pektiny, E150 - karamel, E202 - sorban draselný, E211 - benzoan sodný a další přídatné látky.

Kvalitní švestková povidla jsou zdrojem koncentrované energie. Povidla jsou vhodná také pro děti. Při redukční dietě konzumujte přiměřené množství povidel, nejlépe v dopoledních hodinách. Švestky a výrobky z nich zlepšují trávení a pomáhají při zácpě, mají pozitivní vliv na látkovou výměnu, upravují krevní tlak, posilují nervy, přinášejí duševní svěžest a zlepšují paměť.

Kvalitní švestková povidla jsou dostatečně hustá a není třeba je doslazovat, konzervovat, přibarvovat ani do nich přidávat aromata. Ideální je si povidla připravit doma, budete mít tak absolutní přehled o všech použitých ingrediencích a jejich kvalitě. Povidla se hojně používají při pečení, a to jak tradičních českých buchet, tak i zdravých mrkvových muffinů.

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 394 0,27 82 0,04 add_circle Zapsat
1 680 0 100 0 0 add_circle Zapsat
978 4 28 2 53 add_circle Zapsat
418 6 7 5 1 add_circle Zapsat
460 2 25 0,45 1 add_circle Zapsat
1 676 0,8 8 41 add_circle Zapsat
1 682 99 add_circle Zapsat
120 0,4 7 0,2 0 add_circle Zapsat
1 360 26 15 11 30 add_circle Zapsat
427 1 23 0,1 2 add_circle Zapsat
2 002 2 0,53 52 add_circle Zapsat
1 518 7 72 5 add_circle Zapsat
514 2 26 0,4 2 add_circle Zapsat
2 119 5 6 52 2 add_circle Zapsat
1 298 23 17 10 30 add_circle Zapsat
1 636 2 92 0,5 4 add_circle Zapsat
222 2 11 0,5 add_circle Zapsat
1 675 0 97 0 0 add_circle Zapsat
75 0 4 0 0 add_circle Zapsat
402 1 18 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách