vejce slepičí
![](/resources/image/foodstuff/organic.png)
![](/resources/image/foodstuff/organic.png)
Vejce slepičí je nezastupitelná složka naší stravy, má vysokou energetickou hodnotu. Bílek obsahuje velké množství bílkovin. Žloutek je zdrojem vitamínu D, ale také cholesterolu.
Vejce je kvalitní potravina pro růst a vývoj dětí. Působí jako prevence rakoviny a srdečních chorob. Pokud to s konzumací vajec nepřeháníme, určitě je lze zařadit do seznamu potravin, které mají příznivý vliv na lidské zdraví a měly by být pravidelně zařazovány do vašeho jídelníčku.
Vařené bílky se často konzumují při dietě. Jestliže si chcete na vejcích skutečně pochutnat, poohlédněte se po takových, která pocházejí z farmy nebo z bio chovu. Jsou sice dražší, ale v chuti je opravdu znatelný rozdíl (oproti vejcím od slepic žijících ve stísněných klecích s nemožností výběhu a volné pastvy).
![](/resources/image/foodstuff/kt-food-ico-1.webp)
![](/resources/image/foodstuff/kt-food-ico-2.webp)
![](/resources/image/foodstuff/kt-food-ico-3.webp)