menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
citrónová šťáva

citrónová šťáva

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - citrónová šťáva
Energetická hodnota 115 kJ
= 27 kcal
Bílkoviny 0,36 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,15 g
Vláknina 0,1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 115 kJ
Bílkoviny 0,36 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,15 g
Vláknina 0,1 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,36 g
Sacharidy
6 g
Cukry
3 g
Tuky
0,15 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
0,1 g
Sůl
-
Voda
92 g
Vápník
15 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
18 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Pektin Pektin
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Selen Selen
Pozitivní vliv na zdraví
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích
Dásně Zlepšuje stav dásní
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Imunita Posiluje imunitu
Trávení Podporuje trávení
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Játra Působí kladně na stav jater
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Infekce Působí preventivně proti infekcím

Citrónová šťáva se získává vymačkáním nebo vylisováním citrónů. Obsahuje hodně vody a vitamín C.

Právě díky obsahu vitamínu C nám pravá citrónová šťáva pomáhá účinně posilovat náš imunitní systém a zmírňuje příznaky nachlazení. Šťáva z citronu je velmi přínosná pro náš organismus, v kombinaci s vlažnou vodou se doporučuje pít hned po ránu na lačno, organismus se tak lépe zbaví zbytků toxických látek a pročistí se. Tělo se tak přírodně detoxikuje a lépe se shazuje přebytečná hmotnost.

Pokud si citrónovou šťávu chceme přidat do horkého nápoje, například černého, zeleného nebo zázvorového čaje, pak nejdříve nápoj necháme trochu vychladnout, poněvadž příliš vysoká teplota vitamínu C nesvědčí (obdobně je to i s medem a jeho léčivými látkami). Citrónová šťáva se používá k závěrečnému pokapání ryb (losos, tuňák, candát, sumeček, ...) nebo k dochucení dipů, pomazánek a zálivek do salátu.

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kJ)
40 add_circle Zapsat
130 add_circle Zapsat
21 add_circle Zapsat
130 add_circle Zapsat
93 add_circle Zapsat
1 394 add_circle Zapsat
1 680 add_circle Zapsat
650 add_circle Zapsat
978 add_circle Zapsat
1 676 add_circle Zapsat
1 675 add_circle Zapsat
419 add_circle Zapsat
1 370 add_circle Zapsat
1 406 add_circle Zapsat
2 758 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách