menu
menu
search close
account

Sumeček na jehle s blitvou

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Evelýna Dosedělová

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Nelekejte se názvu přílohy, tak se říká v Chorvatsku nejoblíbenější příloze k rybě. Jedná se o směs brambor se špenátem (přesněji řečeno s jeho příbuzným - mangoldem, ale tím se nebudeme trápit). Je to lehká a moc příjemná věc. Já jsem si dovolila přidat zdravější americké sladké brambory.
2
Rybu nakrájím na kostky (cca 3 cm) sumeček je fajn, protože nemá žádné kosti. Vzpomenu-li si, tak ho přes noc anebo alespoň krátce před přípravou, namarinuji ve směsi oleje, česneku, sladké papriky, kmínu, lahůdkového droždí a citronové šťávy.
3
Cibuli si rozdělám na měsíčky a napichuji na jehlu střídavě s rybou.
4
Před pečením špízy ze všech stran přiměřeně osolím a peču na pečícím papíře v troubě na 220 stupňů cca 15 -20 minut, ideálně posledních 5 minut na horko vzduch.
5
Mezitím si připravím přílohu. Oloupané batáty (nebo brambory samozřejmě) uvařím standardně v osolené vodě.
6
Na pánvi si orestuji jarní cibuli a plátky česneku, pak přidám listový špenát ideálně čerstvý a nakonec vařené batáty, podle chuti dosolím, opepřím a trochu našťouchám, ale rozhodně ne na kaši, prosím.
7
S rybím špízem vytvoří tahle chorvatská šťouchanice dohromady prima zdravou baštu. Ideální pro ty, kteří odmítají rybu kvůli kostem a rybímu odéru, ani jedno nemá a na jazyku se rozplývá jako dort.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
3 289 kJ
Bílkoviny
61 g
Sacharidy
55 g
Cukry
18 g
Tuky
36 g
Nasycené mastné kyseliny
11 g
Trans mastné kyseliny
0,6 g
Mononenasycené
7 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
12 g
Sůl
4 g
Voda
220 g
Vápník
257 mg
PHE
3 031 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách