REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Sumeček na jehle s blitvou
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
2 porce
300 x 1 g | |
5 x 1 g | |
2 x 1 g | |
20 x 1 g | |
200 x 1 g | |
150 x 1 g | |
2 x 1 g | |
10 x 1 ml | |
3 x 1 g | |
5 x 1 g | |
5 x 1 g | |
3 x porce (3 g) | |
10 x 1 ml | |
50 x 1 g | |
2 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Nelekejte se názvu přílohy, tak se říká v Chorvatsku nejoblíbenější příloze k rybě. Jedná se o směs brambor se špenátem (přesněji řečeno s jeho příbuzným - mangoldem, ale tím se nebudeme trápit). Je to lehká a moc příjemná věc. Já jsem si dovolila přidat zdravější americké sladké brambory.
2
Rybu nakrájím na kostky (cca 3 cm) sumeček je fajn, protože nemá žádné kosti. Vzpomenu-li si, tak ho přes noc anebo alespoň krátce před přípravou, namarinuji ve směsi oleje, česneku, sladké papriky, kmínu, lahůdkového droždí a citronové šťávy.
3
Cibuli si rozdělám na měsíčky a napichuji na jehlu střídavě s rybou.
4
Před pečením špízy ze všech stran přiměřeně osolím a peču na pečícím papíře v troubě na 220 stupňů cca 15 -20 minut, ideálně posledních 5 minut na horko vzduch.
5
Mezitím si připravím přílohu. Oloupané batáty (nebo brambory samozřejmě) uvařím standardně v osolené vodě.
6
Na pánvi si orestuji jarní cibuli a plátky česneku, pak přidám listový špenát ideálně čerstvý a nakonec vařené batáty, podle chuti dosolím, opepřím a trochu našťouchám, ale rozhodně ne na kaši, prosím.
7
S rybím špízem vytvoří tahle chorvatská šťouchanice dohromady prima zdravou baštu. Ideální pro ty, kteří odmítají rybu kvůli kostem a rybímu odéru, ani jedno nemá a na jazyku se rozplývá jako dort.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 783 kcal |
Bílkoviny | 61 g |
Sacharidy | 53 g |
Cukry | 18 g |
Tuky | 36 g |
Nasycené mastné kyseliny | 11 g |
Trans mastné kyseliny | 0,6 g |
Mononenasycené | 7 g |
Polynenasycené | 1 g |
Cholesterol | 13 mg |
Vláknina | 14 g |
Sůl | 4 g |
Voda | 220 g |
Vápník | 256 mg |
PHE | 3 031 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
salát s čočkou, hořčičnou zálivkou a sumečkem
Fit zelný salát s tuňákem
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů