REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Candát s vařenou čočkou, bulgurem a čerstvým špenátem - podle Martiny Jandové
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}} |
Ingredience
1 porce
100 x 1 g | |
5 x 1 g | |
5 x 1 ml | |
30 x 1 g | |
30 x 1 g | |
2 x 1 g | |
30 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Uvaříme dle návodu bulgur (cca 10 minut) a čočku belugo (cca 15 minut).
2
Poté společně smícháme a dochutíme solí, pepřem balzamiko octem a čekankovým sirupem.
3
Candáta osolíme, posypeme trochou kmínu a červené papriky. Můžeme zaprášit troškou mouky, aby se vytvořila kůrčička.
4
Rybu opečeme na troše přepuštěného másla. Za 4 minuty máme hotovo.
5
Poznámka: Víte proč jsem zkombinovala čočku s bulgurem? Má to svůj důvod. Nejen proto, že se k sobě chuťově hodí, ale hlavně z toho důvodu, že když zkombinujeme luštěniny (čočka) s obilovinami (špagety, chleba,kuskus, bulgur,...), vytvoří se plnohodnotná bílkovina. Takže nezapomeňte, bílkoviny a luštěniny patří na jeden talíř. :-) A pak nevadí, když si k tomu nedáte živočišnou bílkovinu. Naše tělo má rázem vše, co potřebuje. Navíc rostlinná bílkovina z luštěnin je pro tělo podstatně stravitelnější než živočišná (maso, mléko, vejce).
6
Candáta podáváme s bulgurem, čočkou a trochou čerstvého baby špenátu.
7
Přeji dobrou chuť.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota | 1 398 kJ |
Bílkoviny | 31 g |
Sacharidy | 33 g |
Cukry | 1 g |
Tuky | 7 g |
Nasycené mastné kyseliny | 3 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0,05 g |
Cholesterol | 48 mg |
Vláknina | 9 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 32 g |
Vápník | 36 mg |
PHE | 1 538 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Grilovaný losos s brokolicovou rýží
Brokolicovo-batátové pyré s Aljašskou treskou
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
Asijská směs z krůtího masa s fialovou rýží a quinoou
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách