menu
menu
search close
account

Candát s vařenou čočkou, bulgurem a čerstvým špenátem - podle Martiny Jandové

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Zhubněte s Martinou

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme dle návodu bulgur (cca 10 minut) a čočku belugo (cca 15 minut).
2
Poté společně smícháme a dochutíme solí, pepřem balzamiko octem a čekankovým sirupem.
3
Candáta osolíme, posypeme trochou kmínu a červené papriky. Můžeme zaprášit troškou mouky, aby se vytvořila kůrčička.
4
Rybu opečeme na troše přepuštěného másla. Za 4 minuty máme hotovo.
5
Poznámka: Víte proč jsem zkombinovala čočku s bulgurem? Má to svůj důvod. Nejen proto, že se k sobě chuťově hodí, ale hlavně z toho důvodu, že když zkombinujeme luštěniny (čočka) s obilovinami (špagety, chleba,kuskus, bulgur,...), vytvoří se plnohodnotná bílkovina. Takže nezapomeňte, bílkoviny a luštěniny patří na jeden talíř. :-) A pak nevadí, když si k tomu nedáte živočišnou bílkovinu. Naše tělo má rázem vše, co potřebuje. Navíc rostlinná bílkovina z luštěnin je pro tělo podstatně stravitelnější než živočišná (maso, mléko, vejce).
6
Candáta podáváme s bulgurem, čočkou a trochou čerstvého baby špenátu.
7
Přeji dobrou chuť.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
1 392 kJ
Bílkoviny
31 g
Sacharidy
33 g
Cukry
0,85 g
Tuky
7 g
Nasycené mastné kyseliny
4 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,05 g
Cholesterol
35 mg
Vláknina
9 g
Sůl
97 g
Voda
33 g
Vápník
226 mg
PHE
1 538 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách