Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bramboračka

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
kus (70 g)
200 x 1 g
kus (100 g)
porce (50 g)
50 g
50 x 1 g
100 g
20 x 1 g
50 g
15 x 1 g
1 000 x 1 ml
2 x 1 g
špetka (2 g)
porce (2 g)
2 x 1 g
lžíce (10 g)

Postup přípravy receptu

1
Kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky spolu s květákem nakrájeným na drobno orestujeme do zlatova na másle. Poté přidáme houby a cibuli a restujeme dalších 10 minut. Na konec přihodíme rozmačkaný česnek, sušené houby a drcený kmín. Celý základ zaprášíme 1 lžící hladké mouky a orestujeme.
2
Základ zalijeme vývarem a zavaříme. Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky.
3
Ochutnáme polévku a popřípadě trošku dosolíme, aby se brambory vařily v ochucené tekutině.
4
Počkáme, až brambory změknou, a polévku dochutíme solí, pepřem a sušenou majoránkou.
5
Při podávání můžeme použít čerstvou majoránku na ozdobu.
Vydatná polévka je přesně to, co v podzimním sychravém počasí spolehlivě zahřeje. Mezi takové patří pořádná bramboračka plná kořenové zeleniny a hub, které jí společně s česnekem, kmínem a majoránkou dodají pořádné grády. Nezapomínejte, že s výběrem surovin mohou pomoci také značky kvality potravin, které může mít dokonce i zelenina. Jedná se např. o Regionální potravinu, Klasu nebo BIO. Když budete vařit z těch nejkvalitnějších výrobků, o to více bude váš pokrm výživnější a jeho chuť intenzivnější, což jistě od polévky očekáváte.

Kategorie

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
995 kcal
Bílkoviny
28 g
Sacharidy
109 g
Cukry
25 g
Tuky
46 g
Nasycené mastné kyseliny
24 g
Trans mastné kyseliny
1 g
Mononenasycené
13 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
120 mg
Vláknina
25 g
Sůl
2 g
Voda
1 350 g
Vápník
215 mg
PHE
1 362 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů