REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Trhaná vepřová plec na jablečném moštu a cideru s bramborovými noky
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
5 porcí
1 000 x 1 g | |
1 000 x 1 ml | |
250 x 1 ml | |
20 x 1 g | |
3 x porce (3 g) | |
15 x 1 g | |
10 x kus (1 g) | |
30 x 1 g | |
20 x 1 g | |
1 000 x 1 g | |
270 x 1 g | |
3 x kus (55 g) | |
lžička (5 g) | |
velká porce (20 g) |
Postup přípravy receptu
1
Jako první si uděláme marinádu, do které naložíme maso.
2
Smícháme jablečný mošt se ciderem a přimícháme sůl, pepř, nové koření, tymián a rozdrcený česnek.
3
Do hotové marinády položíme vepřovou plec a přes noc necháme marinovat v lednici.
4
Maso vyndáme z marinády a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé strany.
5
Opečené maso dáme do zapékací mísy, zalijeme marinádou, přiklopíme a pečeme v troubě na 140 °C 4–5 hodin. Během pečení maso občas otočíme.
6
Po upečení maso vytáhneme z marinády a pomocí vidličky natrháme.
7
Marinádu přecedíme do kastrůlku a svaříme na půlku. Svařenou marinádu vmícháme do natrhaného masa.
8
Uvaříme celé brambory včetně slupky v osolené vodě.
9
Když jsou hotové, vodu slijeme a ještě teplé oloupeme. Oloupané brambory najemno nastrouháme nebo najemno rozmělníme pomocí pasírovače.
10
Brambory dáme do mísy, přimícháme vajíčka, poloviční množství krupice a spojíme do jednotného těsta. Podle potřeb přidáváme krupici, ale výsledné těsto by mělo být kompaktní a lepivé.
11
Noky tvarujeme pomocí lžíce a vaříme v osolené vodě.
12
Až noky vyplavou, vytáhneme je a dokřupava opečeme na pánvi s troškou másla.
13
Hotové noky smícháme s trhaným masem a posypeme čerstvou petrželí.
Teď by měli zbystřit všichni milovníci trhaného masa. Už jste tuto delikatesu někdy zkoušeli upéct? Jedná se o poměrně dlouhou přípravu, ale skoro všechno za vás udělá trouba. Na vás jenom je připravit si marinádu, do níž maso naložíte. Aby pak bylo masíčko co nejkřehčí a mělo říz, marinujte vepřové v jablečném moštu a cideru, tedy v jablečném víně. Coby přílohu doporučujeme lehce dokřupava osmažené bramborové noky, smíchané s čerstvými bylinkami.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 5 288 kcal |
Bílkoviny | 247 g |
Sacharidy | 531 g |
Cukry | 103 g |
Tuky | 225 g |
Nasycené mastné kyseliny | 63 g |
Trans mastné kyseliny | 0,55 g |
Mononenasycené | 116 g |
Polynenasycené | 26 g |
Cholesterol | 1 459 mg |
Vláknina | 33 g |
Sůl | 35 g |
Voda | 666 g |
Vápník | 621 mg |
PHE | 12 082 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
pšenice se zeleninou a kuřetem
Brambor s přirodním plátkem z kuřete a zeleninivý salátek
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů