Pepř černý celý patří mezi nejrozšířenější koření po celém světě. Může se používat jak celý, tak i hrubě nebo jemně mletý. Jeho chuť je pikantní, pálivá až štiplavá. Nejvýraznější je, pokud je čerstvě namletý. Z vitamínu nabízí vitamín K, C a B6, z minerálních látek pak hořčík, fosfor, chrom, vápník a železo.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Různé keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla keyboard_arrow_right
pepř černý celý
pepř černý celý
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 580 kJ
= 377 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 43 g
Tuky 9 g
Vláknina 20 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 580 kJ
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 43 g
Tuky 9 g
Vláknina 20 g
Nutriční hodnoty
Stav | syrové |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 43 g |
Cukry | - |
Tuky | 9 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 20 g |
Sůl | 0,51 g |
Voda | 12 g |
Vápník | 0,48 mg |
GI | |
PHE | 591 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Železo Železo
Selen Selen
Fosfor Fosfor
Pektin Pektin
Měď Měď
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Použití černého pepře v pokrmu usnadňuje proces jeho trávení, poněvadž toto koření umí stimulovat tvorbu kyseliny chlorovodíkové. Také pozitivně podporuje činnost střev, zabraňuje nadýmání a má antibakteriální i antiseptické účinky. Černý pepř je i skvělým antioxidantem a umí i účinně pomoci s odhleněním.
Černý pepř je důležitý pro správnou chuť polévek, omáček, pomazánek, salátů, masových jídel a pokrmů z ryb. Pokud chcete, aby byla chuť pepře, co nejvíce cítit, pak používejte čerstvě namletý. Skvělým pomocníkem k tomu je plnitelný ruční mlýnek, do kterého vložíte celé kuličky pepře a vždy si ho sami před použitím čerstvě umelete.
Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
1 394 | | |
650 | | |
1 680 | | |
978 | | |
1 676 | | |
694 | | |
1 639 | | |
1 580 | | |
1 300 | | |
180 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách