Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
vepřová plec

vepřová plec

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - vepřová plec
Energetická hodnota 234 kcal
= 978 kJ
Bílkoviny 17,27 g
Sacharidy 0,2 g
Tuky 18,2 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 234 kcal
Bílkoviny 17,27 g
Sacharidy 0,2 g
Tuky 18,2 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
17,27 g
Sacharidy
0,2 g
Cukry
0 g
Tuky
18,2 g
Nasycené mastné kyseliny
4,78 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
10,37 g
Polynenasycené
2,28 g
Cholesterol
70 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
63,5 g
Vápník
14,24 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
863,5 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Cholin Cholin
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Molybden Molybden
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Měď Měď
Fluor Fluor
Železo Železo
Jód Jód
Vápník Vápník
Chrom Chrom
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Kobalt Kobalt
Selen Selen
Hořčík Hořčík

Vepřová plec je univerzální kus předního vepřového masa, který je dobře použitelný jak na pečení, tak i na steaky a minutky. Maso je zdrojem plnohodnotných bílkovin, avšak zároveň i živočišného tuku. Obsahuje minerální látky jako draslík, železo, zinek a vitamíny skupiny B.

Železo je minerální látka, která je důležitá pro zdraví naší krve. Je totiž součástí hemoglobinu, který na sebe váže kyslík, který transportuje do celého těla. Jeho nedostatek se projevuje onemocněním zvané anémie (chudokrevnost). Vhodně upravenou vepřovou plec můžete konzumovat i při hubnutí. Dejte však pozor na to, aby obsahovala, co nejméně tuku. Vhodná úprava je pečení v troubě, dušení nebo rychlé šetrné restování. Nevhodné je dlouhé smažení na velkém množství tuku.

Pro zdravý životní styl je důležitá nejen úprava samotného masa, ale také i příloha k němu podávaná. Ideální je vařená pohanka, quinoa, brambor nebo grilovaná zelenina. Dávejte přednost masu z domácích chovů, které je mnohem kvalitnější než maso z velkochovů, které se běžně levně prodává v supermarketu. Abyste tělu zajistili, co nejširší spektrum cenných živin, konzumujte také ostatní druhy masa, tedy kuřecí, krůtí, králičí, telecí, hovězí, skopové, rybí a zvěřinu.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kcal)
213 add_circle Zapsat
222 add_circle Zapsat
285 add_circle Zapsat
155 add_circle Zapsat
168 add_circle Zapsat
198 add_circle Zapsat
182 add_circle Zapsat
134 add_circle Zapsat
134 add_circle Zapsat
134 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů