REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Králík na divoko pečený na Flora Gold s bílým vínem, šalotkou a variací lesních hub, pyré ze šlehaných brambor a celeru
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
2 porce
porce (150 g) | |
1 g | |
1 g | |
15 g | |
30 x 1 g | |
1 g | |
kus (1 g) | |
1 g | |
30 x 1 ml | |
10 x 1 g | |
10 x 1 g | |
5 x 1 g | |
malá porce (15 g) | |
lžíce (10 g) | |
porce (10 g) | |
malá porce (150 g) | |
1 g | |
20 g | |
30 x 1 g | |
50 g |
Postup přípravy receptu
1
Očištěného, naporcovaného králíka osolíme, opepříme a na Flora Gold po obou stranách opečeme. Opečené maso přendáme na talíř.
2
Na stejné pánvi orestujeme houby a 20 minut namáčené a okapané hřiby. V kastrolu rozehřejeme rostlinný tuk Flora Gold, na ni opečeme šalotku, koření a zastříkneme vínem. Necháme lehce zredukovat a přimícháme hladkou mouku a zalijeme vodou. Lehce osolíme a opepříme.
3
. Vložíme opečeného králíka a přikryté dusíme asi 50 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu zjemníme rostlinným tukem Flora Gold a 31 % smetanou. Přidáme zarestované houby.
4
Dochutíme kapkou citronové šťávy, popřípadě dosolíme. Omáčku přecedíme. Vložíme zpět maso a jen krátce spolu provaříme. Do hotové omáčky s masem přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať.
5
Pyré: V osolené vodě zvolna vaříme brambory spolu s celerem. Celer nakrájíme na menší kousky než brambory. Doměkka uvařené brambory s celerem důkladně scedíme. Do nich vešleháme rozpuštěný rostlinný tuk Flora Gold a horkou smetanu. Popřípadě dosolíme dle chuti.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 704 kcal |
Bílkoviny | 43 g |
Sacharidy | 46 g |
Cukry | 7 g |
Tuky | 37 g |
Nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 6 g |
Polynenasycené | 12 g |
Cholesterol | 0,12 mg |
Vláknina | 7 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 72 g |
Vápník | 77 mg |
PHE | 2 131 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
Zdravá kuřecí čína se zeleninou
pšenice se zeleninou a kuřetem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů