menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account

Králík na divoko pečený na Flora Gold s bílým vínem, šalotkou a variací lesních hub, pyré ze šlehaných brambor a celeru

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Očištěného, naporcovaného králíka osolíme, opepříme a na Flora Gold po obou stranách opečeme. Opečené maso přendáme na talíř.
2
Na stejné pánvi orestujeme houby a 20 minut namáčené a okapané hřiby. V kastrolu rozehřejeme rostlinný tuk Flora Gold, na ni opečeme šalotku, koření a zastříkneme vínem. Necháme lehce zredukovat a přimícháme hladkou mouku a zalijeme vodou. Lehce osolíme a opepříme.
3
. Vložíme opečeného králíka a přikryté dusíme asi 50 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu zjemníme rostlinným tukem Flora Gold a 31 % smetanou. Přidáme zarestované houby.
4
Dochutíme kapkou citronové šťávy, popřípadě dosolíme. Omáčku přecedíme. Vložíme zpět maso a jen krátce spolu provaříme. Do hotové omáčky s masem přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať.
5
Pyré: V osolené vodě zvolna vaříme brambory spolu s celerem. Celer nakrájíme na menší kousky než brambory. Doměkka uvařené brambory s celerem důkladně scedíme. Do nich vešleháme rozpuštěný rostlinný tuk Flora Gold a horkou smetanu. Popřípadě dosolíme dle chuti.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Energetická hodnota
2 948 kj
Bílkoviny
43 g
Sacharidy
46 g
Cukry
7 g
Tuky
37 g
Nasycené mastné kyseliny
12 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
6 g
Polynenasycené
12 g
Cholesterol
0,12 mg
Vláknina
7 g
Sůl
2 g
Voda
72 g
Vápník
77 mg
PHE
2 131 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} {{recipe.energyUnit}}-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách