REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Cizrnové brownies s pudinkovo tvarohovým krémem
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
15 porcí
400 x 1 g | |
300 x 1 ml | |
37 x 1 g | |
200 x 1 g | |
250 x 1 g | |
100 x 1 g | |
12 x 1 g | |
2 x velký kus (110 g) | |
4 x kus (55 g) | |
20 x 1 g | |
40 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
(Můžete použít balíček vanilkového proteinu pro doslazení a zvýšení bílkovin). Pokud dávám dezert dětem, tak protein ani sladidla nepoužívám.
2
Korpus: cizrna, vejce, banán, kakao, prášek do pečiva, med.
3
Krém: tvaroh, zakysaná smetana, pudingový prášek, mléko, med.
4
Přes noc si namočíme cizrnu. Druhý den uvaříme v nové vodě do měkka. (Tip: Když luštěniny namáčíte a při vaření přidáte do vody mořské řasy nebo saturejku, ještě více snížíte nadýmání a zlepšíte stravitelnost.)
5
Všechny suroviny na korpus rozmixujeme v hladké těsto, které nalijeme do kulaté dortové formy. Pečeme cca 25 minut v horkovzdušné troubě při 180 stupních.
6
Korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
7
Uvaříme si pudink v menším množství mléka než je v návodu. Necháme pudink vychladnout a poté k němu přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a osladíme medem. Vše promícháme ručně nebo mixérem.
8
Vychladlý korpus otočíme dnem nahoru (aby byl vršek krásně rovný) a rozkrojíme na 2 části. Korpus si dokola nařízneme a pak režnou nití rozpůlíme. Dort si promažeme vychladlým krémem. Část si necháme na vršek a boky dortu. Posypeme nepraženými kakaovými boby nebo strouhanou čokoládou.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 464 kcal |
Bílkoviny | 110 g |
Sacharidy | 310 g |
Cukry | 172 g |
Tuky | 84 g |
Nasycené mastné kyseliny | 40 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 11 g |
Polynenasycené | 4 g |
Cholesterol | 948 mg |
Vláknina | 34 g |
Sůl | 6 g |
Voda | 886 g |
Vápník | 942 mg |
PHE | 5 510 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Tvarožník s rebarborou
Mug cake bez lepku
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů