menu
menu
search close
account

Cizrnové brownies s pudinkovo tvarohovým krémem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Zhubněte s Martinou

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
(Můžete použít balíček vanilkového proteinu pro doslazení a zvýšení bílkovin). Pokud dávám dezert dětem, tak protein ani sladidla nepoužívám.
2
Korpus: cizrna, vejce, banán, kakao, prášek do pečiva, med.
3
Krém: tvaroh, zakysaná smetana, pudingový prášek, mléko, med.
4
Přes noc si namočíme cizrnu. Druhý den uvaříme v nové vodě do měkka. (Tip: Když luštěniny namáčíte a při vaření přidáte do vody mořské řasy nebo saturejku, ještě více snížíte nadýmání a zlepšíte stravitelnost.)
5
Všechny suroviny na korpus rozmixujeme v hladké těsto, které nalijeme do kulaté dortové formy. Pečeme cca 25 minut v horkovzdušné troubě při 180 stupních.
6
Korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
7
Uvaříme si pudink v menším množství mléka než je v návodu. Necháme pudink vychladnout a poté k němu přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a osladíme medem. Vše promícháme ručně nebo mixérem.
8
Vychladlý korpus otočíme dnem nahoru (aby byl vršek krásně rovný) a rozkrojíme na 2 části. Korpus si dokola nařízneme a pak režnou nití rozpůlíme. Dort si promažeme vychladlým krémem. Část si necháme na vršek a boky dortu. Posypeme nepraženými kakaovými boby nebo strouhanou čokoládou.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
10 215 kJ
Bílkoviny
111 g
Sacharidy
311 g
Cukry
172 g
Tuky
81 g
Nasycené mastné kyseliny
38 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
11 g
Polynenasycené
4 g
Cholesterol
1 048 mg
Vláknina
35 g
Sůl
6 g
Voda
881 g
Vápník
933 mg
PHE
5 549 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách