menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Luštěniny
keyboard_arrow_right
cizrna vařená

cizrna vařená

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - cizrna vařená
Energetická hodnota 575 kJ
= 137 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 23 g
Tuky 2 g
Vláknina 5 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 575 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 23 g
Tuky 2 g
Vláknina 5 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
23 g
Cukry
0,36 g
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
5 g
Sůl
-
Voda
66 g
Vápník
42 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
384 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B15 Vitamín B15 (kyselina pangaminová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Železo Železo
Měď Měď
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Trávení Podporuje trávení
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Imunita Posiluje imunitu
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév

Cizrna vařená je bohatým zdrojem vápníku, železa a dále také fosforu, hořčíku a zinku. Z vitamínů je nejvíce zastoupen vitamín B15, B2, B6, E, C a provitamín A. Tuky jsou tvořeny mastnými kyselinami (kyselina linolová a další). Jedná se o luštěninu, která obsahuje vysoké množství sacharidů, nejvíce jich tu je obsaženo ve formě škrobu. Dále v ní najdeme bílkoviny, vlákninu a tuky.

Vařená cizrna pomáhá zlepšovat činnost trávicího traktu a v lidském těle také pozitivně ovlivňuje imunitní systém, nervovou soustavu, stav chrupavek či cholesterol. Vitamín B15 je vynikajícím antioxidantem a mastné kyseliny nás chrání před onemocněním srdce a cév. Cizrna jistě patří mezi potraviny, které se hodí pro zdravý životní styl, a je vhodná také pro celiaky a diabetiky, protože neobsahuje lepek a udržuje stabilní hladinu krevního cukru.

Z cizrny můžete připravovat rozmanité druhy studených pokrmů jako saláty nebo pomazánky, i teplých pokrmů (polévky, omáčky, zapékaná jídla), ale i sladké či slané pečivo. Čas vám může ušetřit konzervovaná cizrna v nálevu, kterou již nemusíte máčet a vařit.

Nejhledanější v kategorii Luštěniny

Název Energetická hodnota (kJ)
761 add_circle Zapsat
494 add_circle Zapsat
399 add_circle Zapsat
301 add_circle Zapsat
462 add_circle Zapsat
486 add_circle Zapsat
138 add_circle Zapsat
465 add_circle Zapsat
1 260 add_circle Zapsat
396 add_circle Zapsat
148 add_circle Zapsat
130 add_circle Zapsat
1 290 add_circle Zapsat
350 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách