menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
med včelí

med včelí

Množství x {{unitOption.title}} kus
med včelí
Energetická hodnota 1 394 kJ
= 333 kcal
Bílkoviny 0,27 g
Sacharidy 82 g
Tuky 0,04 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 394 kJ
Bílkoviny 0,27 g
Sacharidy 82 g
Tuky 0,04 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,27 g
Sacharidy
82 g
Cukry
80 g
Tuky
0,04 g
Nasycené mastné kyseliny
0,01 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,02 g
Polynenasycené
0,01 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
18 g
Vápník
5 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
13 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Vápník Vápník
Draslík Draslík
Fluor Fluor
Jód Jód
Zinek Zinek
Kobalt Kobalt
Sodík Sodík
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Jiné
PKU potraviny se známým obsahem PHE

Med včelí je výživná a lehce stravitelná potravina. Včelí med obsahuje zejména fruktózu, glukózu, sacharózu a další cukry. Za zmínku určitě stojí také obsah draslíku, vápníku, hořčíku či sodíku.

Včelí med je dokonalý zdroj energie. Med lze použít jako podpůrný prostředek při léčbě nachlazení, tlumí kašel a podle některých zdrojů navozuje dobrý spánek. Studie potvrdila, že med desinfikuje rány, mírní otoky a napomáhá obnově tkáně (nízké pH květového medu působí nepříznivě na růst bakterií a plísní).

Včelím medem můžeme nahradit jiná sladidla. Při výběru medu dbejme na jeho původ, jedná se totiž o jednu z nejčastěji pančovaných komodit. Čaj medem sladíme těsně před konzumací, kdy není nápoj tak horký. Jen tak si med zachová své hodnotné látky. Horčicovo-medový dresink skvěle dochutí vaše zeleninové saláty. Labužníky by mohl zaujmout náš recept na výborný koláč s medem a mandlemi.

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
3 389 0 0 0,92 0 add_circle Zapsat
1 680 0 1 0 0 add_circle Zapsat
650 0 0,05 0 0,71 add_circle Zapsat
978 0,04 0,28 0,02 0,53 add_circle Zapsat
418 0,06 0,07 0,05 0,01 add_circle Zapsat
1 676 0,01 0,08 0,41 0 add_circle Zapsat
460 0,02 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
1 302 0,22 0,12 0,12 0,3 add_circle Zapsat
1 682 0,99 add_circle Zapsat
1 374 0 0,82 0 add_circle Zapsat
1 593 0,09 0,62 0,1 add_circle Zapsat
402 0,05 0,06 0,05 0,04 add_circle Zapsat
1 300 0,03 0,11 0,27 0 add_circle Zapsat
670 0,07 0,15 0,08 add_circle Zapsat
1 135 0,01 0,88 0 0 add_circle Zapsat
586 0,05 0,17 0,06 add_circle Zapsat
698 0,08 0,17 0,08 add_circle Zapsat
433 0,01 0,23 0 add_circle Zapsat
1 623 0,03 0,92 0 add_circle Zapsat
2 655 0 0,46 0,5 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách