REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
3 porce
170 x 1 g | |
500 x 1 ml | |
20 x 1 g | |
2 x velký kus (60 g) | |
20 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Jáhly pořádně propláchneme pod vodou.
2
Propláchnuté jáhly dáme do hrnce s 500 ml mléka a vaříme je na mírném plameni doměkka (přibližně 15 minut). Výsledné jáhly by měly být krémové a neměly by pohltit úplně veškerou tekutinu.
3
Do jáhel následně vmícháme sladidlo a arašídové máslo.
4
Jáhly navrstvíme do sklenic spolu s fíky (nebo jiným ovocem).
5
Můžeme je podávat ještě teplé nebo ve sklenicích uložit do ledničky.
Jáhly v mléku si můžete samozřejmě připravit i s jiným ovocem než s fíky, avšak tato kombinace je velmi chutná. Kromě fíků bude vhodné jakékoli bobulovité ovoce (maliny, borůvky, rybíz nebo jahody). Já jsem osladila datlovým sirupem, ale je možné použít i klasický med, javorový sirup nebo xylitol. Bez použití medu získáte veganskou verzi receptu. Pokud vám nevadí, že se navýší kalorie a zdravé tuku, nebo si přejete nabrat hmotnost, pak si klidně dejte více arašídového másla, pokrm pak bude ještě více krémovější a lahodnější. Díky jáhlám je pokrm bez lepku. Pokud vám lepek nevadí a jáhly doma zrovna nemáte, pak lze použít například i celozrnný kuskus.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 1 114 kcal |
Bílkoviny | 31 g |
Sacharidy | 191 g |
Cukry | 48 g |
Tuky | 22 g |
Nasycené mastné kyseliny | 3 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 14 g |
Sůl | 0,72 g |
Voda | 98 g |
Vápník | 107 mg |
PHE | 1 543 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Lehký zeleninový mix salátů
Letní svěží buchta s lesním ovocem
Cizrnové kari
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů