Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

3 porce

Postup přípravy receptu

1
Jáhly pořádně propláchneme pod vodou.
2
Propláchnuté jáhly dáme do hrnce s 500 ml mléka a vaříme je na mírném plameni doměkka (přibližně 15 minut). Výsledné jáhly by měly být krémové a neměly by pohltit úplně veškerou tekutinu.
3
Do jáhel následně vmícháme sladidlo a arašídové máslo.
4
Jáhly navrstvíme do sklenic spolu s fíky (nebo jiným ovocem).
5
Můžeme je podávat ještě teplé nebo ve sklenicích uložit do ledničky.
Jáhly v mléku si můžete samozřejmě připravit i s jiným ovocem než s fíky, avšak tato kombinace je velmi chutná. Kromě fíků bude vhodné jakékoli bobulovité ovoce (maliny, borůvky, rybíz nebo jahody). Já jsem osladila datlovým sirupem, ale je možné použít i klasický med, javorový sirup nebo xylitol. Bez použití medu získáte veganskou verzi receptu. Pokud vám nevadí, že se navýší kalorie a zdravé tuku, nebo si přejete nabrat hmotnost, pak si klidně dejte více arašídového másla, pokrm pak bude ještě více krémovější a lahodnější. Díky jáhlám je pokrm bez lepku. Pokud vám lepek nevadí a jáhly doma zrovna nemáte, pak lze použít například i celozrnný kuskus.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 114 kcal
Bílkoviny
31 g
Sacharidy
191 g
Cukry
48 g
Tuky
22 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
14 g
Sůl
0,72 g
Voda
98 g
Vápník
107 mg
PHE
1 543 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů