REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Tradiční jidášky
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
15 porcí
500 x 1 g | |
80 x 1 g | |
10 x 1 g | |
špetka (2 g) | |
100 x 1 g | |
2 x kus (17 g) | |
sklenice (250 ml) | |
30 x 1 g | |
kus (55 g) | |
10 g | |
lžička (5 g) |
Postup přípravy receptu
1
Nechte vzejít kvásek. Do vlažného mléka rozdrobte kvasnice, přidejte lžičku cukru a lžíci hladké mouky. Překryjte utěrkou a postavte na hřející topení (nebo na jiné teplé místo). Hotový kvásek poznáte tak, že asi za patnáct minut zdvojnásobí svůj objem a tvoří se v něm bublinky.
2
Zatímco čekáte na kvásek, smíchejte suché ingredience – mouku, oba cukry a sůl. Ve velké míse pak utřete do pěny žloutky s máslem. Přidejte směs suchých surovin a citronovou kůru. Zamíchejte, přidejte kvásek a těsto dobře propracujte. Hladké těsto uložte do mísy, zakryjte a na teplém místě nechte kynout. Těsto asi dvojnásobně zvětší svůj objem – tak poznáte, že je čas na pletení.
3
Vál posypte moukou, lehce na něm prohněťte rukama těsto a z pruhů stáčejte šneky nebo copánky. Hotové jidáše položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím nastavte troubu na 190°C a až bude vyhřátá, pečte jidáše 15 minut až se zpevní a zezlátnout.
4
Jen co pečivo vytáhnete z trouby, potřete ho rozpuštěným máslem s medem a servírujte, dokud je teplé.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 232 kcal |
Bílkoviny | 75 g |
Sacharidy | 486 g |
Cukry | 114 g |
Tuky | 110 g |
Nasycené mastné kyseliny | 56 g |
Trans mastné kyseliny | 3 g |
Mononenasycené | 35 g |
Polynenasycené | 7 g |
Cholesterol | 973 mg |
Vláknina | 15 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 256 g |
Vápník | 404 mg |
PHE | 1 277 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Mug cake bez lepku
Tvarohový koláč s lesním ovocem
Avokádové lívanečky
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů