Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Tradiční jidášky

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

15 porcí
500 x 1 g
80 x 1 g
10 x 1 g
špetka (2 g)
100 x 1 g
2 x kus (17 g)
sklenice (250 ml)
30 x 1 g
kus (55 g)
10 g
lžička (5 g)

Postup přípravy receptu

1
Nechte vzejít kvásek. Do vlažného mléka rozdrobte kvasnice, přidejte lžičku cukru a lžíci hladké mouky. Překryjte utěrkou a postavte na hřející topení (nebo na jiné teplé místo). Hotový kvásek poznáte tak, že asi za patnáct minut zdvojnásobí svůj objem a tvoří se v něm bublinky.
2
Zatímco čekáte na kvásek, smíchejte suché ingredience – mouku, oba cukry a sůl. Ve velké míse pak utřete do pěny žloutky s máslem. Přidejte směs suchých surovin a citronovou kůru. Zamíchejte, přidejte kvásek a těsto dobře propracujte. Hladké těsto uložte do mísy, zakryjte a na teplém místě nechte kynout. Těsto asi dvojnásobně zvětší svůj objem – tak poznáte, že je čas na pletení.
3
Vál posypte moukou, lehce na něm prohněťte rukama těsto a z pruhů stáčejte šneky nebo copánky. Hotové jidáše položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím nastavte troubu na 190°C a až bude vyhřátá, pečte jidáše 15 minut až se zpevní a zezlátnout.
4
Jen co pečivo vytáhnete z trouby, potřete ho rozpuštěným máslem s medem a servírujte, dokud je teplé.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
3 232 kcal
Bílkoviny
75 g
Sacharidy
486 g
Cukry
114 g
Tuky
110 g
Nasycené mastné kyseliny
56 g
Trans mastné kyseliny
3 g
Mononenasycené
35 g
Polynenasycené
7 g
Cholesterol
973 mg
Vláknina
15 g
Sůl
2 g
Voda
256 g
Vápník
404 mg
PHE
1 277 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů