menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
cukr moučka

cukr moučka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - cukr moučka
Energetická hodnota 1 675 kJ
= 400 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 97 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 675 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 97 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
97 g
Cukry
97 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
0 g
Sůl
0 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
0 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Játra Konzumace nadměrného množství poškozuje játra
Deprese Může zhoršit stavy deprese nebo úzkosti
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Zuby Může poškodit zubní sklovinu
Děti Nevhodné pro děti

Cukr moučka se vyrábí z cukrové řepy a jedná se o cukr jednoduchý (opakem jsou cukry složené). Obsahuje tedy převážně sacharidy.

Jednoduché cukry, tedy sacharóza, glukóza, fruktóza, laktóza, maltóza, jsou okamžitým zdrojem energie. U bílého cukru (sacharózy) se ale bohužel jedná o energii pocházející z prázdných kalorií, bílý cukr nám totiž nedodá žádné kvalitní živiny. Pokud energii přijímanou v cukru nevyužijeme, ukládá se formě tuku v našem organismu. Větší množství jednoduchých cukrů navíc rozbouří hladinu inzulínu a krevního cukru, neboť rychle přestoupí ze střeva do krve, čímž prudce vzroste hladina cukru (glukózy) v krvi. To má za následek přetěžování slinivky a jater. Tato forma cukru svým rychlým spalováním postupně poškozuje také všechny ostatní tělesné orgány, zvláště zuby, kosti, klouby nebo centrální nervovou soustavu. Proto bychom měli klasický cukr konzumovat co nejméně nebo ho zcela nahradit. Nadbytek jednoduchých cukrů ve stravě dále způsobuje podrážděnost, duševní a citovou nevyrovnanost, stavy úzkosti, strachu a deprese, nesoustředěnost, vzdorovitost, křeče, poruchy trávení, hyperaktivitu u dětí, zvýšenou potřebu vitamínů a minerálních látek.

Nezapomínejte na to, že jednoduchý cukr přijímáte i v potravinách, ve kterých byste jeho přítomnost nečekali nebo si ji neuvědomujete (cukr obsahují uzeniny, majonézy, kečupy, konzervy, cereálie, ochucené mléčné výrobky). Největším zdrojem cukrů jsou však nealkoholické sycené nápoje, jejichž spotřeba je u nás značná. Cukr nahraďte nekalorickými přírodními sladidly (např. stévií, čekankovým sirupem, ...). Moučkový cukr se tradičně používá při sladkém pečení (bábovky, buchty, koláče, medové řezy, ...). Nemáte-li potíže s hmotností, můžete využít také med, javorový sirup, datlový sirup a další přírodní produkty. Ty vám na rozdíl od bílého cukru dodají také minerální látky, vitamíny a další cenné živiny. Kromě toho mají nižší glykemický index než klasický bílý cukr.

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kJ)
1 700 add_circle Zapsat
1 695 add_circle Zapsat
1 625 add_circle Zapsat
1 680 add_circle Zapsat
1 674 add_circle Zapsat
1 394 add_circle Zapsat
1 680 add_circle Zapsat
650 add_circle Zapsat
978 add_circle Zapsat
418 add_circle Zapsat
115 add_circle Zapsat
2 224 add_circle Zapsat
474 add_circle Zapsat
671 add_circle Zapsat
1 302 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách