menu
menu
search close
account

Pstruh s růžičkovou kapustou a petrželí

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Web
Facebook
Instagram
05.05.2020
Bohyně kuchyně

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce

Postup přípravy receptu

1
Všechny kapustičky zbavíme zažloutlých suchých listů. Odkrojíme tuhou část a rozkrojíme na poloviny.
2
Velkou pánvičku rozehřejeme a nalijeme na ni lžíci oleje. Na olej dáme opékat nahrubo nakrájenou cibuli, kolečka oloupané petržele a růžičkovou kapustu.
3
Ochutíme propasírovaným česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem.
4
Vmícháme 3 lžíce mletých lískových ořechů. Společně opékáme asi deset minut. V polovině času lehce podlijeme vodou (asi 100 ml). Celou dobu opékáme na vyšší teplotu, poměrně zprudka. Kapusta i petržel musí zůstat křupavé, za tuto dobu mohou lehce zkaramelizovat.
5
Až zeleninu podlijeme vodou, tedy v polovině opékání, začneme připravovat lososa.
6
Na vedlejší horkou pánev dáme kousek másla a také filety ze pstruha. Nejprve kůží dolů.
7
Postačí, když budou osolené a opepřené. Případně velice lehce ochucené česnekem. Zprudka je opečeme z obou stran. Pstruh bude hotový rychle, většinou mu postačí minuta, dvě z každé strany. Záleží na tloušťce filetu.
8
Na talíři podáváme kapustičky s petrželí a na nich filety ze pstruha. Posypeme zbylými praženými lískovými ořechy.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
6 285 kJ
Bílkoviny
107 g
Sacharidy
86 g
Cukry
36 g
Tuky
80 g
Nasycené mastné kyseliny
16 g
Trans mastné kyseliny
0,27 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
24 mg
Vláknina
37 g
Sůl
0,97 g
Voda
275 g
Vápník
235 mg
PHE
5 361 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách