REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Pstruh s růžičkovou kapustou a petrželí
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
500 x 1 g | |
60 x 1 g | |
300 x 1 g | |
1 g | |
1 g | |
3 x kus (5 g) | |
40 x 1 g | |
4 x 100 g | |
5 x 1 ml | |
10 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Všechny kapustičky zbavíme zažloutlých suchých listů. Odkrojíme tuhou část a rozkrojíme na poloviny.
2
Velkou pánvičku rozehřejeme a nalijeme na ni lžíci oleje. Na olej dáme opékat nahrubo nakrájenou cibuli, kolečka oloupané petržele a růžičkovou kapustu.
3
Ochutíme propasírovaným česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem.
4
Vmícháme 3 lžíce mletých lískových ořechů. Společně opékáme asi deset minut. V polovině času lehce podlijeme vodou (asi 100 ml). Celou dobu opékáme na vyšší teplotu, poměrně zprudka. Kapusta i petržel musí zůstat křupavé, za tuto dobu mohou lehce zkaramelizovat.
5
Až zeleninu podlijeme vodou, tedy v polovině opékání, začneme připravovat lososa.
6
Na vedlejší horkou pánev dáme kousek másla a také filety ze pstruha. Nejprve kůží dolů.
7
Postačí, když budou osolené a opepřené. Případně velice lehce ochucené česnekem. Zprudka je opečeme z obou stran. Pstruh bude hotový rychle, většinou mu postačí minuta, dvě z každé strany. Záleží na tloušťce filetu.
8
Na talíři podáváme kapustičky s petrželí a na nich filety ze pstruha. Posypeme zbylými praženými lískovými ořechy.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota | 6 342 kJ |
Bílkoviny | 107 g |
Sacharidy | 86 g |
Cukry | 36 g |
Tuky | 81 g |
Nasycené mastné kyseliny | 16 g |
Trans mastné kyseliny | 0,27 g |
Mononenasycené | 24 g |
Polynenasycené | 7 g |
Cholesterol | 24 mg |
Vláknina | 36 g |
Sůl | 0,97 g |
Voda | 277 g |
Vápník | 308 mg |
PHE | 5 353 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Grilovaný losos s brokolicovou rýží
Brokolicovo-batátové pyré s Aljašskou treskou
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
Asijská směs z krůtího masa s fialovou rýží a quinoou
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách