Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
kapusta růžičková

kapusta růžičková

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kapusta růžičková
Energetická hodnota 54 kcal
= 228 kJ
Bílkoviny 4,39 g
Sacharidy 6,28 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 4,3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 54 kcal
Bílkoviny 4,39 g
Sacharidy 6,28 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 4,3 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
4,39 g
Sacharidy
6,28 g
Cukry
3,82 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,05 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,01 g
Polynenasycené
0,19 g
Cholesterol
-
Vláknina
4,3 g
Sůl
-
Voda
85 g
Vápník
31,3 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
219,5 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B Vitamín B
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Molybden Molybden
Fosfor Fosfor
Chrom Chrom
Železo Železo
Kobalt Kobalt
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Pektin Pektin
Fluor Fluor
Jód Jód
Sodík Sodík
Měď Měď
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Krev Má pozitivní vliv na krev
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Imunita Posiluje imunitu
Únava Pomáhá při únavě
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Jiné

Kapusta růžičková je druh košťálové zeleniny, která je bohatá zejména na vitamín C. Dále zde najdeme mangan, draslík, síru, vitamín B, mnoho vlákniny a další látky.

Růžičková kapusta posiluje obranyschopnost organismu a vysoký obsah vlákniny podporuje zažívání. Vitamíny skupiny B zas pomáhají překonat únavu a stres. Dále tato zelenina působí kladně na krvetvorbu a růst buněk, zvyšuje pevnost tkání a má i vliv na ozdravění pleti a vlasů.

Při výběru zeleniny sledujte barvu a tvrdost kapustových růžiček. Barva by měla být jasně zelená, bez žlutých teček a růžičky by měly být spíše tvrdší, pevné a neovadlé. Růžičkovou kapustu můžete jen krátce podusit na másle a podávat jako příkrm (například k bramborám). Lze jí také přihodit do polévky, udělat z ní pokrm na způsob zadělávané klasické kapusty nebo ji třeba zapékat (s těstovinami, bramborami, rýží, masem, sýrem, vejci, smetanou, ...). Protože se jedná o nadýmavý druh zeleniny, je vhodné přidat také kmín či bylinky proti flatulenci.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kcal)
45 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů