REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Pórkový krém se ztraceným vejcem
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
4 x 100 g | |
250 x 1 g | |
6 x 100 ml | |
kus (70 g) | |
100 g | |
150 x 1 ml | |
lžička (5 g) | |
velká porce (3 g) | |
4 x kus (55 g) | |
4 x 10 ml |
Postup přípravy receptu
1
Na rozpuštěném másle restujte pokrájenou cibuli, brambory a pórek, dokud zelenina nezměkne.
2
Zalijte vývarem a vařte zhruba 20 minut.
3
Rozmixujte dohladka a osolte a opepřete dle chuti.
4
Podávejte se ztraceným vejcem, které připravíte ve vodním víru vroucí vody se lžící octa.
Pór zahradní neboli pórek všichni známe, ale často na něj zapomínáme. Místo toho upřednostňujeme příbuznou zeleninu, jako je např. cibule, česnek nebo jarní cibulka. Přitom tato aromatická rostlinka obsahuje řadu vitaminů (A, C, E a betakaroten), minerálů a antioxidantů. Má málo kalorií a podporuje trávení a imunitu. Na pórku si můžete pochutnat třeba v naší polévce! Nebojte se použít i jeho zelené konce, které jsou bohatší na vitaminy než bílý střed. Recept pozdvihne ztracené vejce, které také prověří vaše kuchařské umění.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 014 kcal |
Bílkoviny | 46 g |
Sacharidy | 96 g |
Cukry | 25 g |
Tuky | 159 g |
Nasycené mastné kyseliny | 87 g |
Trans mastné kyseliny | 3 g |
Mononenasycené | 36 g |
Polynenasycené | 8 g |
Cholesterol | 1 188 mg |
Vláknina | 16 g |
Sůl | 5 g |
Voda | 1 035 g |
Vápník | 494 mg |
PHE | 2 266 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky + zelenina
Špenátovo-cizrnová polévka s česnekovou omeletkou
Rychlá polévka s noky z Psyllia a droždí Tebi
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů