menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
pórek

pórek

Množství x {{unitOption.title}} kus
pórek
Energetická hodnota 164 kJ
= 39 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,33 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 164 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,33 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
7 g
Cukry
3 g
Tuky
0,33 g
Nasycené mastné kyseliny
0,08 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,01 g
Polynenasycené
0,18 g
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
89 g
Vápník
63 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
112 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Fluor Fluor
Molybden Molybden
Jód Jód
Chrom Chrom
Pektin Pektin
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Měď Měď
Vápník Vápník
Selen Selen
Kobalt Kobalt
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Imunita Posiluje imunitu
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Negativní vliv na zdraví
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Jiné

Pórek patří ke kvalitním zdrojům vlákniny a kyseliny listové. Dále obsahuje vitamín E a C, z minerálních látek nabízí zinek, vápník a železo.

Tato zelenina podporuje hojení ran, střevní činnost a působí jako prevence křečových žil. Pórek také blahodárně působí na srdeční a mozkovou činnost. Příjem železa je důležitý pro správnou tvorbu krve, a jeho zvýšený příjem se obzvláště doporučuje těhotným ženám.

V zelené části pórku je více živin a vitamínů než v bílé. Proto se snažme využít pórek celý a zelenou část nevyhazovat. Snadno si z něj můžete připravit polévku - pórkový krém nebo je možné ho přidat do salátů nebo do různých směsí s masem a zeleninou.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
134 0,02 0,04 0 0 add_circle Zapsat
394 0,02 0,14 0,01 0,02 add_circle Zapsat
59 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
90 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,04 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
89 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
67 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
182 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
88 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
131 0,01 0,05 0 0,03 add_circle Zapsat
50 0,01 0,01 0 0,01 add_circle Zapsat
105 0,02 0,05 0 add_circle Zapsat
135 0,01 0,05 0 0,02 add_circle Zapsat
272 0,03 0,07 0,03 0,03 add_circle Zapsat
255 0,02 0,07 0,03 0,02 add_circle Zapsat
121 0,02 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
103 0,03 0,02 0,01 0,02 add_circle Zapsat
280 0,04 0,12 0 0,03 add_circle Zapsat
72 0,01 0,02 0 0,02 add_circle Zapsat
Barbora Zindelová: Jak chutná Barcelona
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách