Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
ocet

ocet

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - ocet
Energetická hodnota 16 kcal
= 67 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 16 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
4 g
Cukry
3,5 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
0,01 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
0 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %

Ocet se vyrábí alkoholickým kvašením a obsahuje kyselinu octovou. Jedná se o kyselou tekutinu, která se využívá při nakládání i vaření.

V malém množství ocet umí čistit tělo, doporučuje se každé ráno pít sklenici vody se lžičkou octa (nejlépe jablečného). Zmírňuje také nadýmání, a tak se s oblibou přidává do salátů a luštěninových pokrmů. Octové zábaly mohou zmírnit otoky. Ředěný ocet se dá i použít také jako ústní voda.

Ocet, který obsahuje více než 10% kyseliny octové, se musí užívat vždy ředěný. Neředěný by mohl popálit sliznici. Ocet si umí efektivně poradit s vodním kamenem, stačí ho lehce zředit s vodou a nalít na místo, které je potřeba vyčistit. Také s ním jednoduše vyvaříte a vyčistíte rychlovarnou konvici. V kuchyni se využívá pro dodání kyselé chuti omáčkám, polévkám a kaším (čočková, hrachová, ...). Své využití má i při konzervování potravin, například nakládání zeleniny a hub.

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kcal)
70 add_circle Zapsat
30 add_circle Zapsat
67 add_circle Zapsat
24 add_circle Zapsat
19 add_circle Zapsat
133 add_circle Zapsat
21 add_circle Zapsat
100 add_circle Zapsat
6 add_circle Zapsat
25 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů