menu
menu
search close
account

Hruškový mřížkový koláč

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

12 porcí

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si vytvoříme těsto, protože musí cca 45 minut odpočívat v lednici. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, smícháme s moukou a ostatními ingrediencemi a vypracujeme jemné těsto. Zabalíme ho do folie a necháme v lednici odležet.
2
Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Dáme je do hrnce, přidáme koření, vodu a dusíme asi 5 minut. Až jablka změknou, hrnec odstavíme a přidáme do něj lžíci másla. Takto připravenou náplň necháme vychladnout.
3
Nyní si dáme těsto do formy. Vyválíme placku cca 0,5 cm silnou a opatrně dáme do formy. Necháme okraje vysoké cca 3 cm a zbytek těsta odkrojíme. Nyní dáme náplň a jemně udusáme lžící.
4
Zbylé těsto znovu vyválíme a vykrojíme z něj proužky. Abyste trefili délku proužků, vyznačte si dnem formy na placce kolo. Na koláč klademe proužky těsta, aby vznikla mřížka.
5
Ve spojích ještě potřeme vodou. Nakonec těsto potřeme mlékem. Koláč dáme do trouby a pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Přeji vám dobru chuť!
doba přípravy cca 2h

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
17 947 kJ
Bílkoviny
57 g
Sacharidy
502 g
Cukry
112 g
Tuky
228 g
Nasycené mastné kyseliny
124 g
Trans mastné kyseliny
7 g
Mononenasycené
73 g
Polynenasycené
15 g
Cholesterol
1 085 mg
Vláknina
48 g
Sůl
0,03 g
Voda
990 g
Vápník
307 mg
PHE
2 848 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách