menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
skořice mletá

skořice mletá

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - skořice mletá
Energetická hodnota 978 kJ
= 234 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 28 g
Tuky 2 g
Vláknina 53 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 978 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 28 g
Tuky 2 g
Vláknina 53 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
28 g
Cukry
-
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,8 g
Cholesterol
-
Vláknina
53 g
Sůl
0,06 g
Voda
9 g
Vápník
1 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
196 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Železo Železo
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Selen Selen
Pektin Pektin
Pozitivní vliv na zdraví
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Menstruace Mírní potíže při menstruaci
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Trávení Podporuje trávení
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích

Skořice je kůra stromu skořicovníku, která obsahuje silice, třísloviny a beta sitesterol. Z hlavních živin skořici vévodí sacharidy. Vysoký je také obsah vlákniny.

Skořice mletá obsahuje beta sitesterol, který působí jako antioxidant a je regulátorem činnosti řady enzymů. Při studii na pacientech s diabetem bylo prokázáno, že pravidelná konzumace skořice pomáhá snižovat hladinu cholesterolu (celkového i „zlého“), triglyceridů i cukru v krvi. Skořice je dále vhodná pro podporu trávení, pomáhá proti nachlazení a jako prevence infekce, působí proti nevolnostem, pomáhá bojovat proti celulitidě a mírní menstruační potíže. V poslední době se spekuluje o vlivu skořice na potlačení rozšiřování nádorových buněk či na spojitost s hubnutím. Konzumace skořice není vhodná pro těhotné ženy.

Za nejkvalitnější je považována skořice pocházející ze Srí Lanky z ostrova Cejlon. Tato skořice tvoří typické svitky (okraje jsou stočené do jakési ruličky). Doporučenou kávovou lžičku skořice denně není problém zkonzumovat rozmíchanou v jogurtu, který zmírní její ostrost. Také je možné ji přidat do pohankové kaše nebo do bezlepkových muffinů. Osvědčenou kombinací, jejíž dokonalým zástupcem je štrúdl, jsou pak jablka a skořice

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kJ)
1 331 add_circle Zapsat
1 343 add_circle Zapsat
1 325 add_circle Zapsat
1 344 add_circle Zapsat
1 327 add_circle Zapsat
1 394 add_circle Zapsat
1 680 add_circle Zapsat
650 add_circle Zapsat
1 676 add_circle Zapsat
418 add_circle Zapsat
641 add_circle Zapsat
1 385 add_circle Zapsat
1 421 add_circle Zapsat
2 733 add_circle Zapsat
1 580 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách