menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
hruška

hruška

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 244 kJ
= 58 kcal
Bílkoviny 0,44 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,33 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 244 kJ
Bílkoviny 0,44 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,33 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,44 g
Sacharidy
13 g
Cukry
10 g
Tuky
0,33 g
Nasycené mastné kyseliny
0,05 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,03 g
Polynenasycené
0,14 g
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
84 g
Vápník
12 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
22 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Molybden Molybden
Selen Selen
Fluor Fluor
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Jód Jód
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Kobalt Kobalt
Chrom Chrom
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Pektin Pektin
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích
Imunita Posiluje imunitu
Jiné
Obsah potraviny

Hrušky z velké části obsahují vodu. Dále obsahují kyselinu listovou, vitamín A, C, B, zinek, draslík, vápník, železo, jód, fosfor a hořčík. Hrušky jsou ovocem bohatým na sacharidy (vyskytují se zejména ve formě fruktózy). Obsah bílkovin a tuků je u těchto malvic naopak nízký.

Vliv na zdraví

Odstraňují zácpu a střevní potíže. Při průjmu hrušky nekonzumujeme. Pročišťují organismus a posilují imunitní systém. Hrušky mají očistný a diuretický (močopudný) účinek na organismus, a proto se hodí pro osoby trpící otoky. Krom toho podporují také funkci ledvin (doporučují se při ledvinovém selhání způsobeným zánětem nebo nefrózou). Tyto plody působí též protizánětlivě, protože obsahují látky zvané taniny.

Praktické rady

Hrušky neskladujeme příliš dlouho, ztrácejí tak důležité vitamíny. Pokud se vám hrušky špatně tráví, můžete je oloupat nebo chvilku povařit ve vodě. Oloupáním sice tyto plody ztratí svůj diuretický účinek a množství cenných látek, ale vaše trávicí soustava si s nimi lépe poradí. Lépe stravitelné jsou hrušky zralé a měkké. Pokud máte tu možnost, dávejte přednost ovoci tuzemskému (farmářské trhy či prodejny aj.) před nablýskanými výstavními plody z dovozu. Ovoce z ciziny je zpravidla zatěžováno velkým množstvím nežádoucích látek.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
152 0,01 0,08 0 0,02 add_circle Zapsat
307 0,01 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
262 0,01 0,15 0 0,02 add_circle Zapsat
163 0,01 0,1 0 0,01 add_circle Zapsat
226 0,01 0,11 0,01 0,03 add_circle Zapsat
278 0,01 0,14 0 0,04 add_circle Zapsat
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapsat
257 0,01 0,13 0,01 0,06 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
310 0,01 0,18 0 0,01 add_circle Zapsat
220 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
260 0,01 0,12 0,01 0,06 add_circle Zapsat
341 0,01 0,18 0 0,03 add_circle Zapsat
300 0 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
208 0,01 0,11 0 0,03 add_circle Zapsat
219 0,01 0,12 0 0,03 add_circle Zapsat
218 0 0,11 0 0,02 add_circle Zapsat
230 0 0,13 0 0,02 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách