menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
hruška

hruška

Množství x {{unitOption.title}} kus
hruška
Energetická hodnota 244 kJ
= 58 kcal
Bílkoviny 0,44 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,33 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 244 kJ
Bílkoviny 0,44 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,33 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,44 g
Sacharidy
13 g
Cukry
10 g
Tuky
0,33 g
Nasycené mastné kyseliny
0,05 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,03 g
Polynenasycené
0,14 g
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
84 g
Vápník
12 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
22 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Molybden Molybden
Selen Selen
Fluor Fluor
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Jód Jód
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Kobalt Kobalt
Chrom Chrom
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Pektin Pektin
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích
Imunita Posiluje imunitu
Jiné

Hrušky z velké části obsahují vodu. Dále obsahují kyselinu listovou, vitamín C, B, A, dále v nich najdeme také zinek, draslík, vápník, železo, jód, fosfor a hořčík. Hrušky jsou ovocem bohatým na sacharidy, které se vyskytují se zejména ve formě fruktózy. Obsah bílkovin a tuků je u těchto malvic naopak nízký.

Hruška odstraňuje zácpu a střevní potíže. Při průjmu hrušky nekonzumujeme. Pročišťují organismus a posilují imunitní systém. Hrušky mají očistný a diuretický (močopudný) účinek na organismus, a proto se hodí pro osoby trpící otoky. Krom toho podporují také funkci ledvin (doporučují se při ledvinovém selhání způsobeným zánětem nebo nefrózou). Tyto plody působí též protizánětlivě, protože obsahují látky zvané taniny.

Hrušky neskladujeme příliš dlouho, ztrácejí tak důležité vitamíny. Pokud se vám hrušky špatně tráví, můžete je oloupat nebo chvilku povařit ve vodě. Oloupáním sice tyto plody ztratí svůj diuretický účinek a množství cenných látek, ale vaše trávicí soustava si s nimi lépe poradí. Lépe stravitelné jsou hrušky zralé a měkké. Pokud máte tu možnost, dávejte přednost ovoci tuzemskému (farmářské trhy či prodejny) před nablýskanými výstavními plody z dovozu. Ovoce z ciziny je zpravidla zatěžováno velkým množstvím nežádoucích látek. Pokud v kuchyni rádi experimentujete, pak určitě zkuste ochutnat hrušku zapečenou s nivou a ořechy.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
239 0 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
193 0 0,11 0 0,04 add_circle Zapsat
231 0 0,12 0 0,03 add_circle Zapsat
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
208 0,01 0,11 0 0,03 add_circle Zapsat
180 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
278 0,01 0,14 0 0,04 add_circle Zapsat
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapsat
226 0,01 0,11 0,01 0,03 add_circle Zapsat
272 0,01 0,14 0,01 0,03 add_circle Zapsat
307 0,01 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
251 0,01 0,15 0 0,02 add_circle Zapsat
378 0,02 0,18 0,01 0,03 add_circle Zapsat
180 0 0,11 0 0,02 add_circle Zapsat
201 0,02 0,1 0 0,02 add_circle Zapsat
271 0 0,15 0 add_circle Zapsat
220 0,01 0,09 0,01 0,03 add_circle Zapsat
589 0,01 0 0,15 0,02 add_circle Zapsat
81 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
333 0 0,19 0 add_circle Zapsat
272 0,01 0,14 0 0,01 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách