REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Pečený kapr s bylinkami a bramborem
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
4 x velká porce (200 g) | |
5 x kus (100 g) | |
4 x malá porce (100 g) | |
10 x 1 g | |
10 x 1 g | |
velká porce (20 ml) | |
150 x 1 g | |
3 x porce (3 g) | |
60 x 1 ml | |
porce (10 g) | |
špetka (2 g) | |
porce (2 g) |
Postup přípravy receptu
1
Brambory si uvařte ve slupce.
2
V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.
3
Přidejte vývar a nechte projít varem.
4
Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
5
Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.
6
Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180°C.
7
Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.
Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce. A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 587 kcal |
Bílkoviny | 156 g |
Sacharidy | 108 g |
Cukry | 16 g |
Tuky | 167 g |
Nasycené mastné kyseliny | 80 g |
Trans mastné kyseliny | 4 g |
Mononenasycené | 58 g |
Polynenasycené | 17 g |
Cholesterol | 944 mg |
Vláknina | 15 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 1 201 g |
Vápník | 459 mg |
PHE | 7 722 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
salát s čočkou, hořčičnou zálivkou a sumečkem
Grilovaný losos s brokolicovou rýží
Pečený pstruh s čočkovým ragú
Losos s rýží a dipem z červené čočky
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů