REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Panenka bohyně Artemis
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
5 porcí
770 x 1 g | |
3 x malý kus (80 g) | |
120 x 1 g | |
110 x 1 g | |
3 x lžíce (10 g) | |
kus (10 g) | |
balení (500 g) | |
10 g | |
100 ml |
Postup přípravy receptu
1
Maso a přílohu můžeme připravovat paralelně. Z panenky vykrájíme přebytečný tuk, rozdělíme ji cca na 3 díly tak, aby se vešly na ocelovou nebo litinovou pánev (teflonu se vyhneme, protože nesnese vysoké teploty), a maso zprudka krátce osmažímena polovině másla ghí, abychom vytvořili "kůrčičku"
2
Osmažené maso vložíme do skleněného pekáče a dáme péci do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia na deset minut. -
3
Zatímco se maso peče, nalijeme půl litru vody do hluboké pánve (wok), přidáme kuřecí bujón a přivedeme do varu. Do vařícího vývaru postupně přidáváme mrkev nakrájenou na kolečka, cibuli nakrájenou na větší kousky a nakonec papriku. Během varu přidáme koření - tymián, pepř, mleté nové koření, jeden sušený bobkový list, rozdrcený a sušený česnek.
4
Nakonec přidáme i gnocchi, které by se něměly rozvařit. V závěru podlijeme přílohu ve woku červeným vínem. Vše je třeba načasovat tak, aby zelenina i gnochi byly dostatečně měkké, ale nevařily se zbytečně dlouho, a aby se původní objem vody varem zahustil.
5
Vyjmeme maso z trouby, pokrájíme ho na menší kousky a ještě jednou osmažíme, dokud nezmizí červená barva a vniřní teplota masa nedosáhne 63 stupňů.
6
Nakonec přidáme maso do woku k přílohám, ochutíme jedním až třemi stroužky česneku, podle tolerance a obliby česneku, krátce společně orestujeme a poté necháme před podáváním pod pokličkou nejméně deset minut odpočinout.
Stačí cca na čtyři až šest porcí, doba přípravy 60 minut
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 274 kcal |
Bílkoviny | 177 g |
Sacharidy | 184 g |
Cukry | 27 g |
Tuky | 78 g |
Nasycené mastné kyseliny | 30 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0,01 g |
Polynenasycené | 0,53 g |
Cholesterol | 540 mg |
Vláknina | 14 g |
Sůl | 5 g |
Voda | 314 g |
Vápník | 152 mg |
PHE | 8 849 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
Zdravá kuřecí čína se zeleninou
pšenice se zeleninou a kuřetem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů