Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Panenka bohyně Artemis

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

5 porcí
770 x 1 g
3 x malý kus (80 g)
120 x 1 g
110 x 1 g
3 x lžíce (10 g)
kus (10 g)
balení (500 g)
10 g
100 ml

Postup přípravy receptu

1
Maso a přílohu můžeme připravovat paralelně. Z panenky vykrájíme přebytečný tuk, rozdělíme ji cca na 3 díly tak, aby se vešly na ocelovou nebo litinovou pánev (teflonu se vyhneme, protože nesnese vysoké teploty), a maso zprudka krátce osmažímena polovině másla ghí, abychom vytvořili "kůrčičku"
2
Osmažené maso vložíme do skleněného pekáče a dáme péci do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia na deset minut. -
3
Zatímco se maso peče, nalijeme půl litru vody do hluboké pánve (wok), přidáme kuřecí bujón a přivedeme do varu. Do vařícího vývaru postupně přidáváme mrkev nakrájenou na kolečka, cibuli nakrájenou na větší kousky a nakonec papriku. Během varu přidáme koření - tymián, pepř, mleté nové koření, jeden sušený bobkový list, rozdrcený a sušený česnek.
4
Nakonec přidáme i gnocchi, které by se něměly rozvařit. V závěru podlijeme přílohu ve woku červeným vínem. Vše je třeba načasovat tak, aby zelenina i gnochi byly dostatečně měkké, ale nevařily se zbytečně dlouho, a aby se původní objem vody varem zahustil.
5
Vyjmeme maso z trouby, pokrájíme ho na menší kousky a ještě jednou osmažíme, dokud nezmizí červená barva a vniřní teplota masa nedosáhne 63 stupňů.
6
Nakonec přidáme maso do woku k přílohám, ochutíme jedním až třemi stroužky česneku, podle tolerance a obliby česneku, krátce společně orestujeme a poté necháme před podáváním pod pokličkou nejméně deset minut odpočinout.
Stačí cca na čtyři až šest porcí, doba přípravy 60 minut

Kategorie

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
2 274 kcal
Bílkoviny
177 g
Sacharidy
184 g
Cukry
27 g
Tuky
78 g
Nasycené mastné kyseliny
30 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,01 g
Polynenasycené
0,53 g
Cholesterol
540 mg
Vláknina
14 g
Sůl
5 g
Voda
314 g
Vápník
152 mg
PHE
8 849 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů