menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Nápoje
keyboard_arrow_right
Nápoje alkoholické
keyboard_arrow_right
víno červené suché

víno červené suché

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - víno červené suché
Energetická hodnota 309 kJ
= 74 kcal
Bílkoviny 0,3 g
Sacharidy 0,4 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 309 kJ
Bílkoviny 0,3 g
Sacharidy 0,4 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,3 g
Sacharidy
0,4 g
Cukry
0,4 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
15 mg
Alkohol
0,12 g
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Cholin Cholin
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Železo Železo
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Imunita Posiluje imunitu
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Negativní vliv na zdraví
Játra Konzumace nadměrného množství poškozuje játra
Bolest hlavy Může způsobovat bolest hlavy
Ledviny Konzumace nadměrného množství poškozuje ledviny

Víno červené suché z výživových hodnot obsahuje sacharidy. K výrobě červené vína se používají výhradně modré hrozny vinné révy. Tento alkoholický nápoj obsahuje zejména draslík, vápník, vitamín B i další stopové prvky.

Některé studie potvrzují, že pravidelná konzumace malého množství červeného vína nám může pomoci se vyhnout cévním a srdečním chorobám. Červené víno také umí pomoci s nízkým krevním tlakem i se špatnou náladou. Červené víno obsahuje alkohol, a tak není vhodné pro děti a těhotné ženy. Přílišná konzumace alkoholu poškozuje naše játra a ledviny, a může také vést k nárůstu hmotnosti.

Své neocenitelné místo má i v kulinářství, kdy se na něm připravují různé pokrmy (čočka s lilkem a parmazánem) a maso (hovězí kližka). Červené víno se používá i v péči o pleť a tělo. Krémy s přídavkem červeného vína umí vypnout a zpevnit kůži.

Nejhledanější v kategorii Nápoje alkoholické

Název Energetická hodnota (kJ)
263 add_circle Zapsat
178 add_circle Zapsat
175 add_circle Zapsat
155 add_circle Zapsat
239 add_circle Zapsat
140 add_circle Zapsat
131 add_circle Zapsat
880 add_circle Zapsat
275 add_circle Zapsat
120 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách