Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Hovězí kližka konfitovaná v červeném víně

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme přes vlákna na pět stejných dílů. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější čtvrtkolečka, mrkev a celer nakrájíme na větší kousky.
2
V malém hrnci, rozpálíme sádlo na 200°C a opečeme v něm všechny kousky masa. Vychází to tak, že nejdříve opečeme tři a pak zbývající dva kousky. Opékáme je z každé strany asi 0,5 minuty, aby se maso zatáhlo.
3
Jakmile jsou všechny kousky masa opečené, dáme je na pracovní talíř a do hrnce dáme opékat cibuli. Asi za dvě minuty, až je cibule zesklovatělá, přisypeme k ní kořenovou zeleninu a pepř, stáhneme teplotu na 180°C a ještě asi 3 minuty opékáme.
4
Poté vybereme z hrnce zeleninu, snížíme teplotu na 120°C, vložíme zpět na tuk maso, osolíme a zasypeme opečenou zeleninou, pod kterou vložíme bobkový list. Maso a zeleninu pečlivě narovnáme, ba přímo napěchujeme, aby mezi nimi bylo co nejméně volného místa. Vše zalijeme vínem tak, aby maso i zelenina byly skoro ponořené, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
5
Jakmile začne tekutina v hrnci vřít, snížíme teplotu na 90-100°C a pomalounku vaříme = konfitujeme asi tři hodiny. (Je možno konfitovat na plotně nebo v troubě, důležitá je teplota mezi 90-100°C) Po celou tu dobu si jídla nemusíme všímat. Po třech hodinách je maso i zelenina krásně měkké a voňavé.
6
Jako příloha se hodí těstoviny, rýže, knedlík či bramborová kaše, já k tomu miluji pohanku. K pití doporučuji kvalitní červené víno. Tohle jídlo je opravdu luxusní, přitom jeho příprava je velice jednoduchá a nenáročná na čas, protože až na počáteční přípravu surovin se jídlo vaří samo a nás k ničemu nepotřebuje. Ještě malá poznámka pro milovníky českých „omáček“ – není třeba zahušťovat moukou ani jíškou či jinými vrahy omáček. Pokud chceš hustší omáčku, rozmačkej několik kousků zeleniny, případně vyjmi maso a rozmixuj všechnu zeleninu tyčovým mixérem. Není to ale potřeba, k masu a zelenině je ideální jemná šťávička z masa a vína, která při konfitování vznikne..

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
2 313 kcal
Bílkoviny
251 g
Sacharidy
59 g
Cukry
28 g
Tuky
93 g
Nasycené mastné kyseliny
30 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,04 g
Polynenasycené
0,81 g
Cholesterol
576 mg
Vláknina
20 g
Sůl
14 g
Voda
845 g
Vápník
406 mg
PHE
12 518 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů