Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
500 x 1 g
2 x kus (55 g)
620 x 1 g
250 x 1 g
500 x 1 g
175 x 1 g
špetka (2 g)
kus (5 g)
20 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme 100 g rozehřátého másla, přidáme vejce a vše promícháme. Poté přidáme mouku, sůl, tvaroh, moučkový cukr a uhněteme těsto.
2
Z těsta vyválíme kulaté knedlíčky, které uvaříme ve vroucí vodě. Hotové budou, až vyplavou na povrch.
3
Knedlíčky dáme vychladit do lednice a poté opečeme na zbytku másla.
4
Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky a rozvaříme s cukrem a skořicí.
5
Smícháme 140 g polohrubou mouku, 100 g povoleného másla, 100 g cukru, špetku soli a mletou skořici. Žmolenku pečeme v troubě na 160 °C asi 25 min.
Když si dáváte na podzim něco sladkého, zmrzlina to nejspíš nebude. Proto jsme připravili dezert, který je nejlepší ještě teplý. Hřejivý pocit doplní rozvařené voňavé hrušky se skořicí. Tyto suroviny dělají společnost příjemně vláčným tvarohovým knedlíčkům opečeným na másle a zaprášeným křupavou drobenkou z mouky, másla a cukru. Jídlo je poměrně jednoduché na přípravu, nepodceňte ovšem jednotlivé komponenty. Až budete v obchodě, všímejte si, které potraviny se pyšní značkami kvality, jako je např. Klasa a Regionální potravina. Pokud se vám budou hodit do našeho receptu, doporučujeme je všemi deseti.

Kategorie

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
5 981 kcal
Bílkoviny
127 g
Sacharidy
732 g
Cukry
257 g
Tuky
278 g
Nasycené mastné kyseliny
158 g
Trans mastné kyseliny
7 g
Mononenasycené
73 g
Polynenasycené
15 g
Cholesterol
1 074 mg
Vláknina
48 g
Sůl
2 g
Voda
548 g
Vápník
1 214 mg
PHE
6 332 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů