REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Jablečné řezy se zakysanou smetanou
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 x kus (55 g) | |
200 x 1 g | |
200 x 1 g | |
8 x lžíce (10 ml) | |
8 x lžíce (15 ml) | |
balení (12 g) | |
malý panák (20 ml) | |
2 x balení (200 g) | |
balení (150 g) | |
8 x 1 g | |
4 x kus (150 g) | |
25 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáme vlažnou vodu, lžíci tuzemáku a znovu šleháme. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Až se směs spojí, začneme pomalu přidávat sníh z bílků, a nakonec pomalu přiléváme olej. Těsto vlijeme do menšího pekáče na pečicí papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut.
2
Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a tuzemákem. Jablka nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu, ve které rozpustíme želatinu (můžeme přilít trochu jablečného džusu).
3
Na upečený piškot rozetřeme zakysanou smetanu. Poté opatrně naklademe nastrouhaná jablka, a nakonec nalijeme želatinu (můžeme si pomoci silikonovým štětcem pro lepší rozprostření).
4
TIP: Jakou vybrat zakysanou smetanu? Třeba vítěze ocenění Regionální potravina z roku 2020. Nabízí se BIO Kysanka od Ing. Jiřího Kubernáta – Farma Kubernát (Karlovarský kraj) nebo BIO zakysaná smetana od Milko se značkami kvality „Biolist“ a „Biozebra“.
Které ovoce si udržuje svou standardně dobrou chuť po celý rok? Rozhodně jablka. Proto je využijeme v dnešním dezertu, a to dokonce v jejich syrové podobě. Přestože nám může toto ovoce připadat poněkud všední a obyčejné, vězte, že je perfektním zdrojem nejen vitaminů a minerálů, ale také antioxidantů. A samozřejmě také vlákniny, která podporuje správnou činnost střev. K jablkům jsme přidali lehký piškot a svěží zakysanou smetanu smíchanou s bílým jogurtem. Pro lepší konzistenci jsme náš dezert zalili slabounkou vrstvou želatiny. Ať vám chutná.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 698 kcal |
Bílkoviny | 91 g |
Sacharidy | 456 g |
Cukry | 293 g |
Tuky | 161 g |
Nasycené mastné kyseliny | 51 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 34 g |
Polynenasycené | 54 g |
Cholesterol | 963 mg |
Vláknina | 25 g |
Sůl | 6 g |
Voda | 662 g |
Vápník | 801 mg |
PHE | 4 567 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Avokádové lívanečky
Koláč s tvarohem a jablky na listovém těstě
Tvarohový koláč s lesním ovocem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů