Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
jablko

jablko

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - jablko
Energetická hodnota 57 kcal
= 238 kJ
Bílkoviny 0,37 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 57 kcal
Bílkoviny 0,37 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,37 g
Sacharidy
13 g
Cukry
11 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,23 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,01 g
Polynenasycené
0,22 g
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
85 g
Vápník
8 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
18 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Pektin Pektin
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Jód Jód
Chrom Chrom
Sodík Sodík
Měď Měď
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Fluor Fluor
Zinek Zinek
Molybden Molybden
Vápník Vápník
Selen Selen
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Dásně Zlepšuje stav dásní
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Játra Působí kladně na stav jater
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Jiné

Jablka jsou bohatá na ovocné kyseliny a cukry. Neobsahují mnoho vitamínů, ale vitamín C v nich najdeme poměrně hojně. Z minerálních látek jablko obsahuje především draslík, hořčík, vápník, železo, fosfor a mangan.

Jablka snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu, čistí střeva a posilují imunitu. Někteří odborníci hlásají, že člověk by měl sníst alespoň 1 jablko denně a vyhne se mu téměř každá nemoc.

Jablka skladujeme v chladném prostředí, při ideální teplotě 0-4 °C. Kvůli postřikům, které se v zahraničí často používají, dovážená jablka doma důkladně omyjeme vodou. Kromě chroupání jablíček jen tak, je možné tyto plody využít i k přípravě moštů, destilátu, křížal, kompotu, závinů či koláčů. Fantazii se meze nekladou.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kcal)
61 add_circle Zapsat
46 add_circle Zapsat
69 add_circle Zapsat
49 add_circle Zapsat
62 add_circle Zapsat
94 add_circle Zapsat
43 add_circle Zapsat
73 add_circle Zapsat
58 add_circle Zapsat
248 add_circle Zapsat
40 add_circle Zapsat
44 add_circle Zapsat
48 add_circle Zapsat
41 add_circle Zapsat
70 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách