Jablko červené obsahuje řadu vitamínů, zejména vitamín C, a důležitou vlákninu. Nabízí nám také řadu minerálních látek a stopových prvků (draslík, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan).
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Ovoce keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé keyboard_arrow_right
jablko červené
jablko červené
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 73 kcal
= 307 kJ
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 17 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 73 kcal
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 17 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav | syrové |
Bílkoviny | 0,4 g |
Sacharidy | 17 g |
Cukry | 12 g |
Tuky | 0 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 2 g |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | 5 mg |
GI | |
PHE | 20 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Železo Železo
Draslík Draslík
Měď Měď
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Imunita Posiluje imunitu
Pravidelná konzumace jablek posiluje imunitní systém, srdce i krevní oběh. Toto ovoce také dokáže snížit krevní tlak i hladinu cholesterolu a dalších krevních tuků v krvi, čistit střeva nebo posilovat dásně.
Ve slupce jablek se vyskytuje nejvíce zdraví prospěšných látek. Pokud je to tedy možné, tak jablka neloupejte. Snažte se nakupovat jablka, o nichž víte, kde vyrostla. Čerstvé jablko můžete přidat i do svého smoothie nebo do salátu s červenou řepou, oba recepty jsou plné vitamínů.
Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů