V závislosti na klimatických podmínkách v jablkách najdeme odpovídající množství zdraví prospěšných látek. Vyskytuje se zde především vitamín C, E, PP, z minerálních látek pak zejména draslík, fosfor, vápník či hořčík. Jablko Gala je také bohatým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Ovoce keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé keyboard_arrow_right
jablko Gala
jablko Gala
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 54 kcal
= 225 kJ
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 11,4 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 54 kcal
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 11,4 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav | syrové |
Bílkoviny | 0,2 g |
Sacharidy | 11,4 g |
Cukry | 8,5 g |
Tuky | 0,4 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 2 g |
Sůl | 0 g |
Voda | - |
Vápník | 7 mg |
GI | |
PHE | 10 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Železo Železo
Mangan Mangan
Měď Měď
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Jablka účinně posilují náš imunitní systém, stabilizují hladinu cukru v krvi a čistí střeva. Někteří odborníci tvrdí, že člověk by měl sníst alespoň 1 jablko denně, a vyhne se mu téměř jakkákoli nemoc.
Jablka Gala dosahují sklizňové zralosti koncem září nebo začátkem října. Konzumní zralost nastává v prosinci a plody vydrží do března (v chladírně o 1-2 měsíce déle). Při opožděné sklizni se ale zkracuje jejich skladovatelnost. Pokud vaše děti nemají rádi syrová jablka, pak je zkuste 'schovat' do jablkových muffinů.
Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
57 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů