menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
jablko Golden Delicious

jablko Golden Delicious

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - jablko Golden Delicious
Energetická hodnota 278 kJ
= 66 kcal
Bílkoviny 0,6 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,17 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 278 kJ
Bílkoviny 0,6 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,17 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,6 g
Sacharidy
14 g
Cukry
10 g
Tuky
0,17 g
Nasycené mastné kyseliny
0,03 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
30
PHE
30 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Měď Měď
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Imunita Posiluje imunitu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)

Jablka jsou bohatým zdrojem vitamínů, zejména C, E či PP. Obsahují i celou řadu minerálních látek (draslík, fosfor, vápník či hořčík) a rozpustnou i nerozpustnou vlákninu. Z hlavních živin jsou nejvíce zastoupeny sacharidy. Jablko Golden Delicious je typické svou zelenožlutou až zlatožlutou barvou.

Jablka obsahují antioxidanty, které chrání naše buňky před rakovinou a mají vliv na obranyschopnost organismu. Rozpustná vláknina má schopnost vstřebávat vodu a snadněji bobtná, čímž napomáhá správné střevní peristaltice. Tato látka též změkčuje stolici, čímž přispívá k odstranění zácpy, reguluje trávení i vstřebávání sacharidů a tuků. Svým zvětšením obsahu v tlustém střevě ředí obsah toxických látek v něm obsažených. Nerozpustná (hrubá) vláknina je prevencí střevních potíží, rakoviny střev, zmírňuje hemoroidy, zajišťuje větší pocit sytosti a pomáhá z těla odvádět nežádoucí látky (cholesterol, žlučové kyseliny či kancerogenní neboli rakovinotvorné látky).

V teplých oblastech se odrůda jablek Golden Delicous sklízí koncem září, ze středních poloh až v druhé polovině října. Konzumní zralosti dosahuje v listopadu a vydrží do března až dubna. Během skladování vyžaduje vlhké prostředí, jinak silně vadne. Výbornou a zdravou svačinkou mohou být jablka dušená na másle s jogurtovým dipem.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ)
394 add_circle Zapsat
238 add_circle Zapsat
180 add_circle Zapsat
244 add_circle Zapsat
300 add_circle Zapsat
837 add_circle Zapsat
175 add_circle Zapsat
256 add_circle Zapsat
183 add_circle Zapsat
271 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách