menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
jablko Golden Delicious

jablko Golden Delicious

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 278 kJ
= 66 kcal
Bílkoviny 0,6 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,17 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 278 kJ
Bílkoviny 0,6 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,17 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,6 g
Sacharidy
14 g
Cukry
10 g
Tuky
0,17 g
Nasycené mastné kyseliny
0,03 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
30
PHE
30 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Měď Měď
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Vláknina Vláknina
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Imunita Posiluje imunitu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Obsah potraviny

Jablka jsou zdrojem vitamínů (zejména C, E či PP), minerálních látek (např. draslíku, fosforu, vápníku či hořčíku) a vlákniny (obsahují vlákninu rozpustnou i nerozpustnou). Z hlavních živin jsou nejvíce zastoupeny sacharidy.

Vliv na zdraví

Jablka obsahují antioxidanty, které chrání naše buňky před rakovinou a mají vliv na obranyschopnost organismu. Rozpustná vláknina má schopnost vstřebávat vodu a snadněji bobtná, čímž napomáhá správné střevní peristaltice. Tato látka též změkčuje stolici (čímž přispívá k odstranění zácpy), reguluje trávení i vstřebávání sacharidů a tuků a zvětšením obsahu v tlustém střevě ředí obsah toxických látek v něm obsažených. Nerozpustná (hrubá) vláknina je prevencí střevních potíží, rakoviny střev, zmírňuje hemoroidy, zajišťuje větší pocit sytosti a pomáhá z těla odvádět nežádoucí látky (cholesterol, žlučové kyseliny či kancerogenní – tedy rakovinotvorné látky).

Praktické rady

V teplých oblastech se tato odrůda sklízí koncem září, ze středních poloh až v druhé polovině října. Konzumní zralosti dosahuje v listopadu a vydrží do března až dubna. Během skladování vyžaduje vlhké prostředí, jinak silně vadne.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
152 0,01 0,08 0 0,02 add_circle Zapsat
307 0,01 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
262 0,01 0,15 0 0,02 add_circle Zapsat
163 0,01 0,1 0 0,01 add_circle Zapsat
226 0,01 0,11 0,01 0,03 add_circle Zapsat
244 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapsat
257 0,01 0,13 0,01 0,06 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
310 0,01 0,18 0 0,01 add_circle Zapsat
220 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
260 0,01 0,12 0,01 0,06 add_circle Zapsat
341 0,01 0,18 0 0,03 add_circle Zapsat
300 0 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
208 0,01 0,11 0 0,03 add_circle Zapsat
219 0,01 0,12 0 0,03 add_circle Zapsat
218 0 0,11 0 0,02 add_circle Zapsat
230 0 0,13 0 0,02 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách