Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Omáčky
keyboard_arrow_right
rajčatová omáčka

rajčatová omáčka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - rajčatová omáčka
Energetická hodnota 100 kcal
= 418 kJ
Bílkoviny 2,17 g
Sacharidy 7,89 g
Tuky 6,45 g
Vláknina 0,82 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 100 kcal
Bílkoviny 2,17 g
Sacharidy 7,89 g
Tuky 6,45 g
Vláknina 0,82 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2,17 g
Sacharidy
7,89 g
Cukry
3,66 g
Tuky
6,45 g
Nasycené mastné kyseliny
1,81 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
1,85 g
Polynenasycené
1,54 g
Cholesterol
7,92 mg
Vláknina
0,82 g
Sůl
1,34 g
Voda
80,93 g
Vápník
60,86 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
108,33 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Jód Jód
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Železo Železo
Kobalt Kobalt
Měď Měď
Molybden Molybden
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Pektin Pektin
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Fluor Fluor
Selen Selen
Chrom Chrom
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Jiné

Základem rajčatové omáčky jsou čerstvá nebo konzervovaná loupaná rajčata, do kterých se přidávají další ingredience. Složení je tedy různé a odvíjí se dle konkrétní receptury (sůl, bazalka, česnek, strouhaný perník, cukr, jíška, ...). Rajčatová omáčka je výborná na všechny druhy a tvary těstovin.

Pravidelná konzumace rajčat a výrobků z nich, je prevencí proti vzniku kardiovaskulárních chorob či nádorových onemocnění, ale má také ochranné účinky před negativním působením UV záření. Rajčata obsahují lykopen, který je významným rostlinným antioxiadantem.

Pokud chcete rajčata snadno oloupat, nařízněte jejich slupku do křížku a na malý moment je ponořte do vroucí vody. Při redukční dietě nepoužívejte do omáčky jíšku a cukr nahraďte jiným zdravým sladidlem (stévií, čekankovým sirupem, ...). Není náhodou, že rajčatová omáčka je základem italské kuchyně, dokonale se totiž hodí na těstoviny (těstoviny s krevetami).

{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů