Základem rajčatové omáčky jsou čerstvá nebo konzervovaná loupaná rajčata, do kterých se přidávají další ingredience. Složení je tedy různé a odvíjí se dle konkrétní receptury (sůl, bazalka, česnek, strouhaný perník, cukr, jíška, ...). Rajčatová omáčka je výborná na všechny druhy a tvary těstovin.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
rajčatová omáčka
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 98 kcal
= 411 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 8 g
Tuky 6 g
Vláknina 0,82 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 98 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 8 g
Tuky 6 g
Vláknina 0,82 g
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 8 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 6 g |
Nasycené mastné kyseliny | 2 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 2 g |
Polynenasycené | 2 g |
Cholesterol | 8 mg |
Vláknina | 0,82 g |
Sůl | 1 g |
Voda | 81 g |
Vápník | 61 mg |
GI | |
PHE | 108 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Jód Jód
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Železo Železo
Kobalt Kobalt
Měď Měď
Molybden Molybden
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Pektin Pektin
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Fluor Fluor
Selen Selen
Chrom Chrom
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Jiné
Pravidelná konzumace rajčat a výrobků z nich, je prevencí proti vzniku kardiovaskulárních chorob či nádorových onemocnění, ale má také ochranné účinky před negativním působením UV záření. Rajčata obsahují lykopen, který je významným rostlinným antioxiadantem.
Pokud chcete rajčata snadno oloupat, nařízněte jejich slupku do křížku a na malý moment je ponořte do vroucí vody. Při redukční dietě nepoužívejte do omáčky jíšku a cukr nahraďte jiným zdravým sladidlem (stévií, čekankovým sirupem, ...). Není náhodou, že rajčatová omáčka je základem italské kuchyně, dokonale se totiž hodí na těstoviny (těstoviny s krevetami).
Nejhledanější v kategorii Omáčky
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
101 | | |
96 | | |
130 | | |
78 | | |
47 | | |
72 | | |
137 | | |
108 | | |
103 | | |
58 | | |
62 | | |
185 | | |
39 | | |
230 | | |
105 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách