menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
brambory pečené

brambory pečené

Množství x {{unitOption.title}} kus
brambory pečené
Energetická hodnota 543 kJ
= 130 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 23 g
Tuky 3 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 543 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 23 g
Tuky 3 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
23 g
Cukry
3 g
Tuky
3 g
Nasycené mastné kyseliny
0,31 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,92 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
0,08 mg
Vláknina
4 g
Sůl
0,81 g
Voda
73 g
Vápník
22 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
113 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Cholin Cholin
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Chrom Chrom
Hořčík Hořčík
Molybden Molybden
Pektin Pektin
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Měď Měď
Fluor Fluor
Kobalt Kobalt
Selen Selen
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Železo Železo
Jód Jód
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Pečené brambory jsou pokrm, který se připravuje v troubě nebo v remosce spolu s tukem (olivovým olejem, máslem, sádlem, ...). Dochucují se solí, různým kořením nebo čerstvými bylinkami. Někdo používá pro přípravu brambory ve slupce, jiný je loupe.

Pečené brambory jsou zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny, a to i přesto, že tepelnou úpravou se jejich výživová hodnota snižuje. Nejvyšší koncentrace zdraví prospěšných látek je ve slupce a těsně pod ní. Použitý tuk dodává tělu mastné kyseliny, jejichž druh a zdravotní přínos závisí právě na výchozí surovině. Pečené brambory mají poměrně vysoký glykemický index, větší než vařené brambory, které jsou vhodnější. Pokud pečené brambory doplníte nízkotučným tvarohem, libovým masem nebo jinou bílkovinou a nezapomenete přidat čerstvou či dušenou zeleninu, mohou být skvělou přílohou i pro redukční dietu.

Pokud budete péct brambory v celku, je lepší si je předvařit ve vodě či páře do poloměkka. Pamatujte na to, že pečením brambory ztrácí svůj objem, a tak je třeba počítat s větším množstvím syrových brambor na porci, než byste použili při přípravě klasických vařených brambor. V troubě si s námi můžete připravit snadný a chutný recept - zapečenou brokolici s bramborem a kuřecím masem.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
356 0,03 0,16 0 0,03 add_circle Zapsat
353 0,03 0,17 0,02 add_circle Zapsat
390 0,02 0,2 0,03 0,02 add_circle Zapsat
867 0,05 0,41 0,04 add_circle Zapsat
389 0,03 0,21 0 0,02 add_circle Zapsat
280 0,01 0,16 0 0,03 add_circle Zapsat
474 0,03 0,19 0,03 0,03 add_circle Zapsat
390 0,02 0,2 0,03 0,02 add_circle Zapsat
373 0,01 0,21 0 0,01 add_circle Zapsat
890 0,07 0,42 0,02 0,01 add_circle Zapsat
471 0,02 0,17 0,04 0,01 add_circle Zapsat
358 0,01 0,1 0,04 0,03 add_circle Zapsat
496 0,03 0,26 0 0 add_circle Zapsat
180 0,01 0,08 0 0,03 add_circle Zapsat
650 0,05 0,29 0,01 0,02 add_circle Zapsat
663 0,05 0,28 0,02 add_circle Zapsat
390 0,02 0,12 0,04 0,01 add_circle Zapsat
2 400 0,05 0,4 0,45 0,08 add_circle Zapsat
1 658 0,05 0,6 0,15 add_circle Zapsat
808 0,02 0,24 0,09 0,03 add_circle Zapsat
653 0,05 0,33 0 add_circle Zapsat
347 0,02 0,18 0,01 0,01 add_circle Zapsat
998 0,08 0,48 0,01 0,01 add_circle Zapsat
440 0,02 0,15 0,04 0,02 add_circle Zapsat
692 0,04 0,31 0,03 0,02 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách