menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
brambory pečené v troubě

brambory pečené v troubě

Množství x {{unitOption.title}} kus
brambory pečené v troubě
Energetická hodnota 390 kJ
= 93 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 20 g
Tuky 3 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 390 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 20 g
Tuky 3 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
20 g
Cukry
-
Tuky
3 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
88 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Měď Měď
Jód Jód

Brambory pečené v troubě patří mezi oblíbená jídla a dají se využít i jako příloha. Brambory jsou hlízy bohaté zejména na minerální látky – nalezneme zde hořčík, železo, zinek, měď, mangan, fosfor, jod, nikl, vápník i draslík.

Obecně jsou brambory poměrně nízkokalorické a přitom mají vysokou nutriční hodnotu, což se dá využít zejména při redukční dietě. Pokud však brambory pečete v troubě, je třeba počítat s tím, že z 20dkg porce syrových brambor po upečení zbyde jen malá hrstka, což každému nemusí stačit. Při pečení totiž dojde k odstranění velké části vody. Při dietě je výhodnější zvolit větší objem při nižší energetické hodnotě na 100g přílohy (brambory vařené v páře nebo ve vodě - nejlépe i se slupkou).

Brambory lze při pečení kombinovat s různými druhy zeleniny, hub nebo koření, aby byly pokaždé jiné a převzaly chuť dalších ingrediencí. Při pečení používejte olej určený pro vyšší teploty a brambory zpracovávejte nejlépe i se slupkou (vyšší obsah vlákniny). Abyste ušetřili kalorie, tak je vhodné použít pečící papír, který se jen lehce potře olejem. Brambory můžete zapéct i s různou zeleninou, například s cuketou.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
389 0,03 0,21 0 0,02 add_circle Zapsat
280 0,01 0,16 0 0,03 add_circle Zapsat
474 0,03 0,19 0,03 0,03 add_circle Zapsat
373 0,01 0,21 0 0,01 add_circle Zapsat
890 0,07 0,42 0,02 0,01 add_circle Zapsat
471 0,02 0,17 0,04 0,01 add_circle Zapsat
358 0,01 0,1 0,04 0,03 add_circle Zapsat
496 0,03 0,26 0 0 add_circle Zapsat
180 0,01 0,08 0 0,03 add_circle Zapsat
650 0,05 0,29 0,01 0,02 add_circle Zapsat
1 284 0,09 0,49 0,07 0,04 add_circle Zapsat
724 0,04 0,33 0,03 0,03 add_circle Zapsat
808 0,05 0,39 0,01 0,03 add_circle Zapsat
251 0,01 0,09 0,01 0,01 add_circle Zapsat
294 0,01 0,09 0,04 0,03 add_circle Zapsat
779 0,05 0,38 0 add_circle Zapsat
576 0,04 0,27 0 0,01 add_circle Zapsat
1 391 0,11 0,44 0,12 0,02 add_circle Zapsat
1 084 0,13 0,04 0,22 0,16 add_circle Zapsat
673 0,03 0,25 0,05 0,03 add_circle Zapsat
486 0,02 0,26 0 0,04 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách