Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Rychlá polévka z červené čočky

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

6 porcí
200 x 1 g
1 500 x 1 ml
200 x 1 g
2 x kus (100 g)
2 x porce (3 g)
2 x lžíce (10 ml)
50 x 1 g
2 x 1 g
3 x 1 g
3 x 1 g
2 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Brambory a mrkev očistíme a nastrouháme na struhadle.
2
Ve větším hrnci na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dosklovata.
3
Potom přidáme prolisované stroužky česneku, nastrouhanou mrkev a brambory a 3 minuty je za stálého míchání restujeme.
4
Přidáme promytou čočku, 1,5 l vody, všechny koření, sůl, promícháme a polévku vaříme přikrytou po dobu 10 minut.
5
Po 10 – 15 minutách ji zkontrolujeme a když je čočka rozvařená, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.
6
Polévku ještě necháme přejít varem a můžeme ji podávat.
Mrkev a brambory doporučuji nastrouhat, poněvadž se takto o dost rychleji uvaří. Místo klasických brambor můžete pro ještě sladší chuť polévky použít i sladké brambory (ty však bude potřeba vařit asi o 5 minut déle). Polévku doporučuji pro nejlepší konzistenci po dovaření rozmixovat tyčovým mixérem. Polévku z červené čočky jsem při servírování ozdobila trochou řeckého jogurtu, domácími klíčky a chilli kousky.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 157 kcal
Bílkoviny
60 g
Sacharidy
163 g
Cukry
20 g
Tuky
23 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
1 g
Mononenasycené
13 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
38 g
Sůl
2 g
Voda
1 725 g
Vápník
115 mg
PHE
3 003 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů