menu
menu
search close
account

Losos se špenátem a červenou cibulí

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Web
Facebook
Instagram
05.05.2020
Bohyně kuchyně

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce

Postup přípravy receptu

1
V hrnci si zahřejeme olivový olej a dáme na něj opékat cibuli, nakrájenou na půlkolečka. Opékáme tak dlouho, dokud trochu nezměkne.
2
Přidáme nasekaný česnek a společně opékáme 2 minuty.
3
Vsypeme čerstvé špenátové listy. Ochutíme lehce solí a špetkou bílého pepře.
4
Promícháme, vypneme plotnu a přikryjeme pánvičku poklicí. Necháme stát, listy špenátu mezitím lehce zavadnou a my si připravíme lososa.
5
Filety lososa z obou stran osolíme a ochutíme bílým pepřem.
6
Zahřejeme si pánev, ideálně grilovací, na kterou dáme opékat lososa. Pokud máme kvalitní pánev, není potřeba používat žádný tuk. Lososa dáme na rozehřátou pánev nejprve kůží dolů. Po šesti minutách ho můžeme otočit a opékat z druhé strany. Tady jen dopečeme, podle výšky filetu zhruba 3 minuty.
7
Plotnu pod špenátem zapneme a špenát ještě minutu prohřejeme.
8
Podáváme na nahřátém talíři. Na něj dáme nejdříve špenát a nahoru opečený filet z lososa. Můžeme ještě přelít výpekem, který nám zbyl na pánvičce po opékání lososa.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
6 314 kJ
Bílkoviny
132 g
Sacharidy
35 g
Cukry
21 g
Tuky
91 g
Nasycené mastné kyseliny
20 g
Trans mastné kyseliny
24 g
Mononenasycené
27 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
0,33 mg
Vláknina
12 g
Sůl
0,97 g
Voda
467 g
Vápník
573 mg
PHE
6 580 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách