menu
menu
search close
account

Honzovy špaldové buchty

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Založíme si kvásek: lžici, celozrnné mouky dáme do vlažného mléka (100ml), osolime malinko, přidáme lžíci cukru, droždí a necháme na teplém místě 10 minut.
2
Zbytek celozrnné mouky, špaldovou mouku, rozpuštěné máslo (100g) 2 vejce, vanilinový cukr a zbytek cukru dáme do mísy.
3
Až vzejde kvásek, vlijeme jej do nachystané mísy a pořádně promícháme. Přikryjeme utěrkou a nechame 30 minut ležet. Po 30 minutách promísíme a necháme dalších 30 minut odpočívat.
4
Nachystáme si náplň: povidla přendáme do misky, přisypeme vanilinový cukr, (možno osladit), a přilijeme asi 25 ml vlažneho mleka a promícháme. Možno dodat trochu rumového aroma.
5
Z těsta utvoříme cca 25 bochánků a plníme náplní. Dobře zabalíme a vyskládáme na pečící plech s pečícím papírem.
6
Necháme ještě 10 minut odpočívat a pomažeme celým vejcem a dáme péct na 180°C na plus mínus 35minut.
7
Po vytažení z trouby pomažeme zbytkem 25g rozpuštěného másla.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
17 668 kJ
Bílkoviny
95 g
Sacharidy
629 g
Cukry
274 g
Tuky
135 g
Nasycené mastné kyseliny
72 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
8 g
Polynenasycené
3 g
Cholesterol
711 mg
Vláknina
78 g
Sůl
0,97 g
Voda
329 g
Vápník
242 mg
PHE
4 743 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách