REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Honzovy špaldové buchty
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
25 porcí
250 x 1 g | |
250 x 1 g | |
30 x 1 g | |
100 x 1 g | |
1 g | |
2 x balení (20 g) | |
125 x 1 ml | |
125 x 1 g | |
250 x 1 g | |
3 x kus (55 g) |
Postup přípravy receptu
1
Založíme si kvásek: lžici, celozrnné mouky dáme do vlažného mléka (100ml), osolime malinko, přidáme lžíci cukru, droždí a necháme na teplém místě 10 minut.
2
Zbytek celozrnné mouky, špaldovou mouku, rozpuštěné máslo (100g) 2 vejce, vanilinový cukr a zbytek cukru dáme do mísy.
3
Až vzejde kvásek, vlijeme jej do nachystané mísy a pořádně promícháme. Přikryjeme utěrkou a nechame 30 minut ležet. Po 30 minutách promísíme a necháme dalších 30 minut odpočívat.
4
Nachystáme si náplň: povidla přendáme do misky, přisypeme vanilinový cukr, (možno osladit), a přilijeme asi 25 ml vlažneho mleka a promícháme. Možno dodat trochu rumového aroma.
5
Z těsta utvoříme cca 25 bochánků a plníme náplní. Dobře zabalíme a vyskládáme na pečící plech s pečícím papírem.
6
Necháme ještě 10 minut odpočívat a pomažeme celým vejcem a dáme péct na 180°C na plus mínus 35minut.
7
Po vytažení z trouby pomažeme zbytkem 25g rozpuštěného másla.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 4 220 kcal |
Bílkoviny | 95 g |
Sacharidy | 629 g |
Cukry | 274 g |
Tuky | 135 g |
Nasycené mastné kyseliny | 72 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 8 g |
Polynenasycené | 3 g |
Cholesterol | 711 mg |
Vláknina | 78 g |
Sůl | 0,97 g |
Voda | 329 g |
Vápník | 242 mg |
PHE | 4 743 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Bebe kekse
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Moravské koláčky LC
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů